Muguruza: "O Nadal είναι έτοιμος για να αποσυρθεί"

 
Muguruza: "O Nadal είναι έτοιμος για να αποσυρθεί"
tn team Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:02

Η Garbine Muguruza πιστεύει πως ο Rafael Nadal έχει φτάσει στο σημείο να νιώθει έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ και η ίδια πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να το κάνει.

Σε δηλώσεις της στο tennis.com, η 30χρονη Ισπανίδα, κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, είπε την άποψή της για το ενδεχόμενο του να μην επιστρέψει ο Nadal στο tour: "O Rafa είναι απολύτως έτοιμος για να αποσυρθεί, πνευματικά και σωματικά είναι έτοιμος. Επίσης τώρα είναι η στιγμή για να απολαύσει τον χρόνο του με τον γιο του. Τον βλέπω να χαμογελάει συνεχώς όταν είναι κοντά στο μωρό του και σκέφτομαι: 'Γιατί είσαι ακόμα στο court; Πήγαινε σπίτι, πάρε το σκάφος, πήγαινε στη Μαγιόρκα!' Νομίζω ότι τα έχει δώσει ήδη όλα."

Η Muguruza ήταν να παίξει μαζί με τον Nadal στο μικτό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο του 2016, όμως εκείνος έκανε πίσω, εξαιτίας των μεγάλων πορείων του στα άλλα δυο ταμπλό, με αποτέλεσμα να μην συμβεί ποτέ αυτή η σύμπραξη. Όπως είπε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να σου ανοιχτεί ο Rafa και οι δυο τους ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα κοντά.

"Είναι δύσκολο να τον γνωρίσεις, είναι πολύ ντροπαλός. Νωρίτερα φέτος είχαμε μιλήσει λίγο, στα βραβεία Laureus στη Μαδρίτη. Είπε ότι θα ήταν η τελευταία του σεζόν, αλλά δεν ήθελε να πει τίποτα παραπάνω. Και εγώ δεν ήθελα να του κάνω προσωπικές ερωτήσεις."

Όσο για την ίδια, απολαμβάνει τη ζωή μακριά από το tour, απέχοντας ήδη για σχεδόν δυο ολόκληρες σεζόν από το tour. Για εκείνη σίγουρα όλα ήταν πιο απλά, αφού από τα 28 της χρόνια άκουσε το σώμα της και την ίδια τη ζωή, όπως ανέφερε, που της έστελναν σημάδια ότι έπρεπε να σταματήσει αυτή τη δουλειά.

"Και εγώ ήμουν έτοιμη. Η ζωή μου έστελνε σήματα, σήματα που έπαιρνε το σώμα μου. Απλά ανυπομονούσα για να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο."

Σήμερα η Muguruza ταξιδεύει πολύ, όμως καμία σχέση δεν έχει η τωρινή της ζωή και αυτά τα ταξίδια, με τα ταξίδια που έκανε για το tour.

"Νόμιζα πως θα έμενα περισσότερο στο σπίτι όταν θα σταματούσα, αλλά αποδείχθηκε ότι ταξιδεύω πάρα πολύ, με έναν ωραίο τρόπο όμως. Δεν είμαι αγχωμένη, δεν κουβαλάω μαζί μου τις 55 ρακέτες μου, δεν έχω νευρικότητα, είμαι χαρούμενη όταν ταξιδεύω μ' αυτούς τους όρους. Κάνω όλα όσα δεν μπορούσα να κάνω πριν, περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και νιώθω αυτή την προσωπική μου πλευρά, παλιότερα όλα είχαν να κάνουν με τη δουλειά."

Το τένις πάντως συνεχίζει να έχει ένα μερίδιο από τη ζωή της Muguruza, τόσο στην προσωπική της ζωή όσο και στην επαγγελματική, αφού αυτό το καλοκαίρι της ανατέθηκε να είναι η διευθύντρια του WTA Finals στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots