ATP
Εκτός Laver Cup o Nadal

 
Εκτός Laver Cup o Nadal
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:08

Ο Rafael Nadal δεν θα αγωνιστεί στο Laver Cup του Βερολίνου την επόμενη εβδομάδα, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του.

Τελικά δεν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτό το μήνα ο Rafael Nadal, πιθανώς ούτε και αυτό το χρόνο, αφού απέσυρε τη συμμετοχή του από το Laver Cup, το τελευταίο τουρνουά στο οποίο είχε γνωστοποιήσει την παρουσία του για το 2024.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος που μοιράζομαι μαζί σας τα νέα πως δεν θα είμαι σε θέση να παίξω στο Laver Cup του Βερολίνου την επόμενη εβδομάδα", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο 38χρονος Ισπανός.

"Είναι ένα ομαδικό τουρνουά και πραγματικά υποστηρίζω την Team Europe, γι' αυτό και πρέπει να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από εμένα και να κερδίσει.

Είχα πολλές υπέροχες και όμορφες αναμνήσεις στο Laver Cup και πραγματικά ανυπομονούσα να βρεθώ ξανά με τους συμπαίκτες μου και τον Bjorn (Borg), στο τελευταίο του τουρνουά ως αρχηγός. Εύχομαι τα καλύτερα στην Team Europe και θα την υποστηρίζω από μακριά."

Παράλληλα με την απόσυρσή του, μένει στον αέρα και η καριέρα του Rafa, που δεν είναι γνωστό αν θα αγωνιστεί ξανά ή όχι. Έχει επανειλημμένως τονίσει πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι θα αποφασίσει και πως όταν το κάνει θα το ανακοινώσει. Έχει αποχαιρετήσει ήδη πάντως κάποια τουρνουά, όπως αυτό της Μαδρίτης, λέγοντας πως δεν θα επιστρέψει εκεί, ενώ έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε κάποια άλλα, όπως το Roland Garros. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντως, αν τον δούμε ξανά σε αγώνα θα είναι το 2025, όσον αφορά τουλάχιστον τα επίσημα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots