ATP
Κύργιος: "Μετά τον τελικό με τον Djokovic έκλαιγα - αν αντιμετώπιζα τον Rafa θα ήμουν εντάξει"

 
Κύργιος: "Μετά τον τελικό με τον Djokovic έκλαιγα - αν αντιμετώπιζα τον Rafa θα ήμουν εντάξει"
tn team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 15:26

O Νικ Κύργιος, παρέα με τον Alexander Bublik και τον Patrick Mouratoglou, συζήτησαν για το τι είναι αυτό που κάνει τον Novak Djokovic τόσο διαφορετικό από τους υπόλοιπους, με σημείο αναφοράς τον τελικό του Wimbledon που έπαιξε μαζί του ο Κύργιος, ο οποίος είπε και ότι αν είχε τον Rafael Nadal απέναντί του πιθανότατα θα είχε κερδίσει.

"Είχα 75% στο πρώτο σερβίς και πάλι μου έκανε 3 φορές break", είπε ο Κύργιος στον Patrick Mouratoglou και το vidcast του UTS Tour, στο οποίο ήταν καλεσμένος.

Στην ίδια εκπομπή ήταν και ο Bublik, που με τη σειρά του είπε: "Τον έχω αντιμετωπίσει μόνο μια φορά, αλλά έχω μελετήσει τους αγώνες του. Κάθε φορά που έχει break point, απλά είναι αδύνατο να του κάνεις άσο. Ξέρει που θα σερβίρεις."

Και συνέχισε: "Τον αντιμετώπισα στο Davis Cup. Ήμασταν στο 3-3, στο 4-4 και κάθε game πήγαινε στο 30-30, οπότε ήταν σημαντικοί πόντοι. Ήταν παντού σ' αυτούς τους πόντους. Είναι τρελό."

"Και πάντα επιστρέφει στην baseline", τον συμπλήρωσε ο Κύργιος, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του από τον τελικό του Wimbledon: "Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα σ' αυτόν τον τελικό. Στο 3ο σετ μου έκανε break στο 4-4, 40-0, είναι γελοίο. Αν έπαιζα με τον Rafa στον τελικό θα ήμουν εντάξει νομίζω."

"Ο Rafa σε φοβόταν", είπε ο Bublik στη συνέχεια.

Τέλος, ο Mouratoglou ρώτησε τον Κύργιο αν ένιωσε επιπλέον κίνητρο μετά την ήττα του στον τελικό του Wimbledon, με τον Ελληνοαυστραλό να απαντάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο: "Όχι, μετά τον τελικό έκλαιγα!"

Για να καταλήξει: "Ήμουν κοντά, ναι, αλλά (ο Djokovic) είναι διαφορετικός. Έχει παίξει σε πάνω από 30 τελικούς (Grand Slam) και ήταν ο πρώτος μου. Είναι τόσο καλός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots