WTA
Ήττα από την Bektas για την Παπαμιχαήλ στην Κολομβία

 
Ήττα από την Bektas για την Παπαμιχαήλ στην Κολομβία
© Luca del Prete
tn team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 0:55

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υπέστη την ήττα στον 1ο γύρο του Barranquilla Open από την Αμερικανίδα Emina Bektas, No.5 στο ταμπλό και Νο.121 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ήταν μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα για την Ελληνίδα τενίστρια, που ηττήθηκε από την Αμερικανίδα με 7-6 (5), 6-2 και ολοκλήρωσε την πορεία της στον 1ο γύρο του μονού της WTA 125 διοργάνωσης του Μπαρρανκίγια.

Η Παπαμιχαήλ έκανε μεγάλη προσπάθεια και ειδικά στο 1ο σετ επέστρεψε 2 φορές. Αρχικά ήταν πίσω με 0-3 και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ αργότερα έσβησε διπλό set point στο 4-5, 15-40 και ισοφάρισε σε 5-5.

Έστειλε το σετ στο tie-break, όπου οι δυο παίκτριες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το 4-4, η Bektas όμως έφτασε σε νέο διπλό set point στο 6-4 και τελικά αξιοποίησε το 2ο set point στο tie-break και 4ο συνολικά, για να ολοκληρώσει το σετ.

Η Παπαμιχαήλ συνέχισε να παλεύει και έσωσε διπλό break point στο 1-3, 15-40, για να μειώσει σε 2-3. Η Bektas ωστόσο δεν έχασε άλλη φορά το σερβίς της και με νέο break στο 7ο game (5-2) πήρε μεγάλο προβάδισμα, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο 8ο game για το 6-2.

Στον 2ο γύρο της δυνατής διοργάνωσης του Μπαρανκίγια, η Bektas θα αντιμετωπίσει τη Viktoria Hruncakova από τη Σλοβακία, που έκανε επίσης πολύ καλή νίκη στην πρεμιέρα της, εις βάρος της Destanee Aiava, με 6-2, 6-4.

Η Aiava είναι η συμπαίκτρια της Παπαμιχαήλ στο διπλό, με την Ελληνίδα να εστιάζει πλέον σ' αυτό το ταμπλό, όπου υπερασπίζεται και τίτλο, αφού πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο τουρνουά μαζί με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Παπαμιχαήλ και Aiava είναι στο Νο.2 του ταμπλό και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τις Βρετανίδες Emily Appleton και Tara Moore.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots