ATP
Sinner: "Για να είσαι στο Νο.1 πρέπει να βελτιώνεσαι"

 
Sinner: "Για να είσαι στο Νο.1 πρέπει να βελτιώνεσαι"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 9:46

Στις δηλώσεις που έκανε πριν από το τουρνουά του Σινσινάτι, ο Jannik Sinner μίλησε για τη φυσική του κατάσταση, τις αμφιβολίες του και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner δεν ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο του τουρνουά στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου ηττήθηκε από τον Andrey Rublev στα προημιτελικά, σε ένα ματς που αντιμετώπισε ενοχλήσεις στο ισχίο.

"Νιώθω πολύ καλά. Έκανα κάπου μια εβδομάδα χωρίς προπόνηση και μετά έπαιξα 2-3 μέρες στη σειρά, οπότε αυτό είχε αντίκτυπο και στο ισχίο. Αλλά δεν φοβάμαι, νιώθω καλά και ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο γήπεδο", είπε σβήνοντας τις όποιες ανησυχίες ο πρωταθλητής του Australian Open.

Για την απογοήτευση του να χάσει τους Ολυμπιακούς στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του: "Το ήθελα πολύ γιατί έπαιζα καλά, έπαιζα καλά και στο Παρίσι για το Roland Garros. Ήξερα ότι οι Ολυμπιακοί θα ήταν εκεί οπότε ήθελα πολύ να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία να παλέψει για μετάλλιο. Αλλά κάποιες φορές πρέπει να αποδεχτείς την πραγματικότητα. Είναι μέρος του αθλήματος και θα είμαι χαρούμενος με οτιδήποτε έχω, δεν μένω στα αρνητικά. Πιστεύω πως η σεζόν μου είναι εξαιρετική και θα προσπαθήσω να χτίσω πάνω σ' αυτό."

Για τις αμφιβολίες, που δεν λείπουν από κανέναν τενίστα, είπε: "Όλοι μας έχουμε αμφιβολίες. Πριν κερδίσω Grand Slam, είχα αμφιβολίες για το αν θα κατάφερνα να κερδίσω ένα Grand Slam. Μετά φτάνεις σ' αυτό το σημείο και ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις, αλλά ακόμα πρέπει να δουλέψεις για να τα καταφέρεις."

Ο Sinner ήδη βρίσκεται εδώ και 10 εβδομάδες στο Νο.1 του κόσμου και γνωρίζει πολύ καλά το πόσο δύσκολο θα είναι να παραμείνει για περισσότερο καιρό στη θέση αυτή: "Αν θες να μείνεις σ' αυτή τη θέση, πρέπει να βελτιωθείς. Και όχι απλά να βελτιωθείς, πρέπει να βελτιωθείς περισσότερο από τους υπόλοιπους."

Στο Σινσινάτι ο Ιταλός δεν έχει καλή παράδοση, αφού μετράει μόλις 3 νίκες σε 6 αγώνες: "Εδώ συνήθως δυσκολεύομαι εξαιτίας των συνθηκών. Θέλω να δω πως θα τα πάω φέτος, θα είναι ένα καλό τεστ για μένα. Πιστεύω πως αυτό το τουρνουά μπορεί να μου δώσει αυτοπεποίθηση για το US Open, οπότε είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα."

Ο Sinner θα ξεκινήσει σήμερα (14/08) την προσπάθειά του στο Σινσινάτι, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο τον Alex Michelsen (20:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots