Ολυμπιακοί: Προκρίθηκε και επίσημα ο Πέτρος Τσιτσιπάς - αναμονή για Παπαμιχαήλ

 
Ολυμπιακοί: Προκρίθηκε και επίσημα ο Πέτρος Τσιτσιπάς - αναμονή για Παπαμιχαήλ
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 0:56

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκε και επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και είναι ο τρίτος εκπρόσωπος που θα έχουμε στο τένις μετά από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Αναμονή για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που διατηρεί ακόμα ελπίδες πρόκρισης.

Όπως ανακοίνωσε με δημοσίευσή του και ο Σπύρος Ζαννιάς, Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, έχει επισημοποιηθεί η πρόκριση του Πέτρου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κάτι που θα ήταν βεβαίως πολύ δύσκολο να μην συμβεί, μετά την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros και την είσοδό του στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Ο Πέτρος θα αγωνιστεί στο διπλό με τον αδερφό του, Στέφανο, και αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση σε τουλάχιστον 4 ταμπλό στο Παρίσι, το μονό ανδρών (Στέφανος Τσιτσιπάς), το μονό γυναικών (Μαρία Σάκκαρη), το διπλό ανδρών (Στέφανος & Πέτρος Τσιτσιπάς) και το μικτό διπλό (Στέφανος Τσιτσιπάς & Μαρία Σάκκαρη).

Ακόμα δεν έχει "κλειδώσει" το διπλό γυναικών, όπου επίσης μπορεί να υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή η Σάκκαρη με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο.107 του κόσμου στα διπλά αυτή τη στιγμή και αναμένουμε τα 8 τελευταία ζευγάρια στο διπλό των γυναικών, για να συμπληρωθεί το παζλ και να ξέρουμε αν θα έχουμε εκπροσώπηση σε όλα τα ταμπλό του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Θυμίζουμε πως το τένις στους Ολυμπιακούς του Παρισιού θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου και θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots