Summer Cups: Πρόκριση και για κορίτσια στην 4άδα!

 
Summer Cups: Πρόκριση και για κορίτσια στην 4άδα!
© tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 - 17:40

Μετά την Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U14, την πρόκριση για την ημιτελική φάση στο Summer Cups πήραν και τα κορίτσια, που "άλωσαν" το Καμπούρ της Γαλλίας, αποκλείοντας την οικοδέσποινα Γαλλία.

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών U14, επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Γαλλίας με 2-1 μέσα σε γαλλικό έδαφος και προκρίθηκε στις "4" καλύτερες ομάδες του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Β' των European Summer Cups.

Η Ninon Carpentier έδωσε αρχικά το προβάδισμα στις Γαλλίδες, με τη νίκη της κόντρα στην Κωνσταντίνα Βολονάκη με 6-2, 6-1.

Στη συνέχεια η Λυδία Παναγιωτίδου, Νο.1 στη χώρα μας στα 14άρια και Νο.38 στην Ευρώπη, πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο.1 της Γαλλίας, την Andrea Lola Popovic, που βρίσκεται στο Νο.21 της Ευρώπης, με 6-3, 6-1.

Ισοφάρισε για την ελληνική ομάδα, που έκανε και την ανατροπή στο διπλό, όπου Παναγιωτίδου και Χαρά Ζήνα κέρδισαν τις Mila Bastianelli και Carpentier με 6-3, 6-4.

Η Ελλάδα τώρα, με τα τρια κορίτσια να συνοδεύονται από τον captain Μιχάλη Αδαλόγλου, θα αντιμετωπίσει αύριο την κορυφαία ομάδα του ταμπλό, Αυστρία, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Η Αυστρία έχει στην αποστολή της τη Lea Haider-Maurer, Νο.10 στην Ευρώπη στα 14άρια, την Kara Fronek (Νο.19 στην Ευρώπη) και την Anna Pircher (Νο.47).

Είναι μια ομάδα χωρίς αδυναμίες και φαβορί για να πάρει την 1η θέση του τουρνουά. Οι δυο καλύτερες ομάδες πάντως το τουρνουά, συνεπώς και η νικήτρια του ημιτελικού της Ελλάδας με την Αυστρία, θα προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει το τριήμερο 5-7 Ιουλίου στο Λοάνο της Ιταλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots