Προελαύνει η Τσεπετονίδου στο Αϊντχόφεν

 
Προελαύνει η Τσεπετονίδου στο Αϊντχόφεν
tn team Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 - 19:31

Η Ιωάννα Τσεπετονίδου πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Amjoy Cup. Πολλές ελληνικές συμμετοχές στο τουρνουά της Tennis Europe, σε 12άρια και 14άρια.

Η Τσεπετονίδου προελαύνει στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στο κλαμπ του Bergeijk στο Αϊντχόφεν, όπου μέχρι στιγμής έχει απωλέσει μόλις 4 games σε 4 αναμετρήσεις, στα 12άρια των κοριτσιών.

Η αθλήτρια του Πανσερραϊκού, Νο.1 στη χώρα μας στα 12άρια, κέρδισε στη φάση των ομίλων την Ολλανδέζα Pom Van De Donk με 6-0, 6-0, την Λουξεμβουργιανή Elizabeth Hubert με 6-0, 6-0 και την Ολλανδέζα Samar Lammers με 6-2, 6-0.

Μπήκε στα πλέι-οφ και σήμερα κέρδισε τη Βελγίδα Elissa Decock με 6-1, 6-1. Αύριο, θα αντιμετωπίσει για την ημιτελική φάση την Ολλανδέζα Rita Chi και θα διεκδικήσει τη δεύτερη πρόκρισή της σε έναν τελικό Tennis Europe διοργάνωσης, μετά από το τουρνουά της Λάρνακας τον περασμένο Μάρτιο.

Η Τσεπετονίδου αγωνίστηκε και στο διπλό, μαζί με την Ολλανδέζα Quin Lageveen, στην προημιτελική φάση ωστόσο, όπου προκρίθηκε με bye, υπέστη την ήττα από τις Αυστραλές Seerat Gaba και Lara Wu με 6-1, 6-2.

Στο τουρνουά των 12αριών των αγοριών του Αϊντχόφεν αγωνίστηκαν και δυο ακόμα Έλληνες αθλητές, ο Σταύρος Λαδερός και ο Στέφανος Καλαϊτζάκης.

Ο Λαδερός ξεκίνησε από τα προκριματικά, όπου κέρδισε τον Maksymilian Bilinski με 6-0, 6-0 και τον Antoni Badurowicz με 6-1, 6-2. Μπήκε στη φάση των ομίλων, όπου τα πήγε πολύ καλά και πήρε τη 2η θέση στον 8ο όμιλο.

Κέρδισε τον Δανό Daniel Maciel Araujo Pyndt με 6-1, 6-0 και τον Ολλανδό Jurre Vrolijk με 6-0, 6-1, χάνοντας την 1η θέση και την πρόκριση από τον Ολλανδό Braulio Sanchez Escudero, από τον οποίο ηττήθηκε σε ένα κλειστό ματς με 6-2, 7-6 (1).

Στη φάση των ομίλων αγωνίστηκε και ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος πήρε την 3η θέση στον 7ο όμιλο. Γνώρισε την ήττα από τον Ολλανδό Thijmen Engelaan με 6-0, 6-1 και από τον Νεοζηλανδό Sam James με 6-1, 6-0, ενώ πήρε και μια νίκη με walkover επί του Βρετανού Lucas Reed.

Στο διπλό, ο Καλαϊτζάκης έπαιξε μαζί με τον Ολλανδό Isaac Kuperus, με τον οποίο κέρδισαν τους Ολλανδούς Sem Fiedeldij και Mathies Van Den Hurk με 6-1, 3-6, 10-7 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τον Sanchez Escudero και τον Βρετανό Maxim Sokol, με 6-1, 6-0.

Στα ίδια χωμάτινα γήπεδα φιλοξενείται και τουρνουά 14αριών Tennis Europe, επίσης 2ης κατηγορίας, όπου συμμετείχαν ο Θάνος Χαιρόπουλος και η Ιωάννα Αρσενία Μεντζέλου.

Ο Χαιρόπουλος πάλεψε πολύ, ειδικά στο 2ο σετ, απέναντι στον Ολλανδό Mats Jutte, Nο.5 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-0, 7-6 (8), στον 1ο γύρο του μονού. Στο διπλό, μαζί με τον Βούλγαρο Boris Hristakiev, ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Νο.2 του ταμπλό, Ivan Van Ruiten και Rogier Verbeet, με 6-0, 6-3.

Τέλος, η Ιωάννα Αρσενία Μεντζέλου έπαιξε στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών στα 14άρια, όπου έκανε μια πολύ καλή νίκη απέναντι στην Chioma Onunta από την Ολλανδία, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3. Η Μεντζέλου έκανε καλό παιχνίδι και στη φάση των "16", αλλά ηττήθηκε τελικά από τη Γαλλίδα Ando Tiantsoa Ratre με 6-7 (2), 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots