Πρωταθλητής στην Πτολεμαΐδα ο Τσοκανής

 
Πρωταθλητής στην Πτολεμαΐδα ο Τσοκανής
tn team Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 14:38

Ο Θεόφιλος Τσοκανής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά στα 12άρια της Πτολεμαΐδας, κερδίζοντας στον τελικό τον Δημήτρη Αντωνίου. Τον τίτλο στα διπλά κατέκτησαν οι Δημήτρης Χατζηνικολάου και Απόλλωνας Σιδεράκος.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της Πτολεμαΐδας (Tennis Europe U12 / Category 2), με τον Θεόφιλο Τσοκανή να κατακτά τον τίτλο στο μονό αγοριών.

O αθλητής του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου, Νο.3 στην Ελλάδα στα 12άρια, επικράτησε στον σημερινό τελικό του Δημήτρη Αντωνίου με 6-3, 6-1 και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του στα μονά σε τουρνουά της Tennis Europe.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ στο αντίστοιχο τουρνουά της Πάτρας και έπαιξε για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά στον τελικό, ενώ συνολικά ήταν ο 3ος τελικός του στα μονά σε τουρνουά Tennis Europe. Εκτός από 1ος τίτλος στα μονά, ήταν και ο 2ος συνολικά σε τουρνουά Tennis Europe, αφού είχε κερδίσει νωρίτερα φέτος τον τίτλο στο διπλό της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα.

Εξαιρετικό τουρνουά έκανε και ο Αντωνίου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο tour της Tennis Europe την προηγούμενη εβδομάδα από την Πάτρα και στο δεύτερο μόλις τουρνουά του κατάφερε να φτάσει στον τελικό.

Στο διπλό, τον τίτλο κατέκτησαν οι Δημήτρης Χατζηνικολάου και Απόλλωνας Σιδεράκος, που έκαναν ένα μεγάλο ματς και επιβλήθηκαν των Ισραηλινών Jad Ganayem και Omer Tal με 6-2, 6-1.

Έκαναν ένα σπουδαίο τουρνουά οι Χατζηνικολάου και Σιδεράκος, που δεν έχασαν ούτε ένα σετ σε 4 αναμετρήσεις και αμφότεροι πανηγύρισαν το πρώτο τους τρόπαιο σε Tennis Europe διοργάνωση. Για τον Χατζηνικολάου ήταν η 3η παρουσία σε Tennis Europe διοργάνωση, ενώ για τον Σιδεράκο μόλις η 2η.

Στα κορίτσια, η Δήμητρα Κάλλιστρου έκανε ένα ακόμα "double", το δεύτερο συνεχόμενο μετά την Πάτρα. Στον τελικό του μονού η Δήμητρα κέρδισε την Ισραηλινή Agam Shiran με 6-2, 6-4, ενώ κέρδισε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με την Άρτεμη Αναστασιάδη.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα του Ptolemaida Juniors εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots