5 ελληνόπουλα στα ημιτελικά της Πτολεμαΐδας

 
O Θεόφιλος Τσοκανής
O Θεόφιλος Τσοκανής
tn team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 16:10

Ο Θεόφιλος Τσοκανής, ο Δημήτρης Αντωνίου, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, η Δήμητρα Κάλλιστρου και η Μελίνα Κουτσού, προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της Πτολεμαΐδας στα 12άρια της Tennis Europe.

Με 5 ελληνικές προκρίσεις στα μονά, ξεκίνησε σήμερα η νοκ-άουτ φάση του Ptolemaida Juniors (Tennis Europe U12 / Category 2) στην Πτολεμαΐδα.

Στα αγόρια, ο Θεόφιλος Τσοκανής επικράτησε του Ρουμάνου William Nikolas Vasii με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Χατζηνικολάου. Ο Δημήτρης κέρδισε τον Γιάννη Αρνέλλο με 6-4, 6-2.

Ο Δημήτρης Αντωνίου κέρδισε τον Μάριο Λαζάκη με 6-3, 6-4 και θα παίξει για μια θέση στον τελικό με τον Βρετανό Marc Fulwood, που μετά από ένα πολύ κλειστό ματς απέκλεισε τον Βασίλη Καούνη με 7-6 (5), 1-6, 10-8.

Στα κορίτσια, η Δήμητρα Κάλλιστρου, πρωταθλήτρια στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει το νικηφόρο της σερί και επικράτησε της Ειρήνη Ανδρά με 6-3, 6-0. Στα ημιτελικά η Κάλλιστρου θα αντιμετωπίσει τη Sofia Ioana Stoica από τη Ρουμανία.

Στα ημιτελικά μπήκε και η Μελίνα Κουτσού, η οποία κέρδισε την Κατερίνα Παζάρα με 6-0, 7-5. Η Μελίνα θα αντιμετωπίσει αύριο την Agam Shiran από το Ισραήλ.

Και στο διπλό πολλά είναι τα ελληνόπουλα που συνεχίζουν στα δυο ταμπλό. Στα αγόρια, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και ο Απόλλωνας Σιδεράκος επικράτησαν των Τούρκων Mustafa Kaan Akkaya και Omer Yagmur με 6-1, 6-4 και θα παίξουν στα ημιτελικά με τους Δημήτρη Αντωνίου και Γιάννη Ιωακιμείδη, που με τη σειρά τους απέκλεισαν τους Βασίλη Καούνη και Χρήστο Μπατζάκα με 6-4, 7-5.

Στον άλλον ημιτελικό θα αγωνιστούν οι Ηλία Φαφούτης και Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος, που κέρδισαν τους Γιάννη Αρνέλλο και Τάκη Τζούρο με 6-4, 6-4. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς Jad Ganayem και Omer Tal, που επικράτησαν των Κωνσταντίνου Πετράκη και Αλέξανδρου Ζαχαριάδη με 6-3, 5-7, 10-8.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Άρτεμις Αναστασιάδη και Δήμητρα Κάλλιστρου, πρωταθλήτριες στην Πάτρα την περασμένη εβδομάδα, επικράτησαν της Μελίνας Κουτσού και της Χαρίκλειας Τσολή με 6-3, 6-2 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Θα μάθουν αύριο τις παίκτριες που θα αντιμετωπίσουν, από τον άλλον ημιτελικό, όπου η Ουγγαρέζα Boglarka Ertekes και η Ισραηλινή Agam Shiran θα αντιμετωπίσουν τις Τουρκάλες Ilgin Ece Apaydin και Su Mandaci.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots