Φιναλίστ στα διπλά Σπύρου, Μπεκιάρη και Τσεπετονίδου στη Σόφια

 
Φιναλίστ στα διπλά Σπύρου, Μπεκιάρη και Τσεπετονίδου στη Σόφια
tn team Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 - 21:21

Στους τελικούς των διπλών έπαιξαν στο διεθνές τουρνουά MNDB Open στη Σόφια ο Ιάσονας Σπύρου στα αγόρια και οι Ιωάννα Τσεπετονίδου και Ειρήνη Μπεκιάρη στα κορίτσια. Στα μονά, ημιφιναλίστ ήταν η Μπεκιάρη.

Ο Σπύρου μοιράστηκε το court με τον Βούλγαρο George Manliev και μαζί πέτυχαν 2 νίκες στο χωμάτινο τουρνουά Category 1 στα 12άρια της Tennis Europe, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, απέκλεισαν τους Βούλγαρους George Minkov και Ioan Trendafilov με 6-1, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Σέρβους Petar Cvetanovic και Djura Kotur με 6-1, 6-1.

Στον σημερινό τελικό, ηττήθηκαν από τον Ρουμάνο Victor-Alexander Dobrescu και τον Αυστριακό Luca Sageder με 6-0, 6-2.

Ήταν η 3η φορά που βρέθηκε σε τελικό Tennis Europe διοργάνωσης ο Σπύρου, ο οποίος κέρδισε 2 τρόπαια στην Πάτρα αυτό το καλοκαίρι για το Patra's Juniors, σε μονά και διπλά.

Στο μονό του MNDB Open πέτυχε 3 νίκες, καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τη φάση των "16". Συγκεκριμένα κέρδιε τους Vladimir Stoimenov με 6-0, 6-2, Vladislav Dimitriev με 6-0, 6-1 και Zlatan Yordanov με 6-1, 6-0, για να ηττηθεί στους "16" από τον Patrick Stefan Dobrin με 6-3, 6-1.

Φιναλίστ ήταν και οι Ειρήνη Μπεκιάρη και Ιωάννα Τσεπετονίδου, που απέκλεισαν τρια ζευγάρια στη Σόφια και έφτασαν ως τον τελικό. Κέρδισαν τις Βουλγάρες Victoria Grujovska και Nia Sinchanova με 6-2, 6-0, τις Μελίνα Κουτσού και Sofi Tryboi (Ουκρανία) με 6-4, 6-0, καθώς και τις Natalia Gabriela Dragomir (Ρουμανία) και Nana Shevardnadze (Γεωργία) με 6-4, 7-5.

Σήμερα έπαιξαν στον τελικό με τις Βουλγάρες Karla Barzakova και Simona Popova και "άγγιξαν" τον τίτλο, αλλά ηττήθηκαν τελικά στις λεπτομέρειες με 3-6, 7-6 (4), 10-6.

Για την Μπεκιάρη ήταν η 3η παρουσία σε τελικό Tennis Europe διοργάνωσης, μετά τον τίτλο στο διπλό της Πτολεμαΐδας το 2023 και τη 2η θέση στο μονό της Λεμεσού φέτος, ενώ για την Τσεπετονίδου ήταν ο 2ος τελικός, μετά τον τελικό στο μονό της Λάρνακας φέτος.

Στα μονά η Μπεκιάρη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, καθώς απέκλεισε τη Βουλγάρα Nina Nokova με 6-2, 6-1, την Πολωνή Antonina Modrzejewska με 6-2, 6-0 και την Ουκρανή Sofia Tryboi με 6-3, 7-6 (1). Έμεινε εκτός τελικού, γνωρίζοντας την ήττα σήμερα από τη Ρουμάνα Eva Maria Bulai με 6-0, 6-1.

Η Τσεπετονίδου ξεκίνησε από τα προκριματικά στο μονό, όπου κέρδισε την Elena Markova από τη Βουλγαρία χωρίς να χάσει game. Απέσυρε τη συμμετοχή της από το κυρίως ταμπλό, αλλά ένιωσε καλύτερα τις επόμενες μέρες και αγωνίστηκε τόσο στο διπλό, όσο και στο bonus ταμπλό του μονού.

Εκεί κέρδισε τη Nokova με 2-4, 4-2, 4-0, την Plamena Kukenska με 5-3, 4-2 και την Nia Sinchankova με 4-0, 4-0, για να μπει στον τελικό και να τερματίσει τελικά στη 2η θέση, αφού υπέστη την ήττα από τη Simona Popova με 4-1, 4-0.

Και άλλα ελληνόπουλα αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σόφια για το MNDB Open. Στο μονό των αγοριών ξεχώρισε ο Σταύρος Λαδερός, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε έως τα προημιτελικά. Κέρδισε του Βούλγαρους Ivan Hristakiev με 6-1, 6-0, Emil Aleksiev με 4-6, 6-4, 6-1, αλλά και τον Γάλλο Timo Monier Viniard με 6-7 (4), 7-6 (4), 6-3, σε ένα συγκλονιστικό ματς. Στην 8άδα τον σταμάτησε ο Αυστριακός Luca Sageder, με 6-2, 6-1, ο οποίος προκρίθηκε και στον τελικό σήμερα.

Ο Άγγελος Σαριδάκης μπήκε επίσης κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, όπου απέκλεισε τον Ιταλό Mattia Pirovano με 6-3, 7-5. Στον 1ο γύρο ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Daniel Vasev με 6-1, 6-2.

Στα κορίτσια, η Μελίνα Κουτσού μπήκε κυρίως ταμπλό μετά και τη νίκη της επί της Βουλγάρας Vivian Bessaleva με 6-0, 6-0. Στη συνέχεια απέκλεισε και την Preslava Veselinova με 6-0, 6-0 και μπήκε στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Eva Maria Bulai με 6-1, 6-1.

Η Χρυσάνθη Μπάτου αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, όπου υπέστη την ήττα με 6-0, 6-0 από τη Βουλγάρα Isabella Zhecheva, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και στο bonus draw, όπου ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Lora Georgieva με 4-2, 4-1. Τέλος, στα προκριματικά αγωνίστηκε η Μελίνα Σκυβαλίδα, η οποία ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Merian Hristova με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots