Ήττα από τη Ρουμανία, αλλά πρόκριση για την Εθνική αγοριών U12

 
Ήττα από τη Ρουμανία, αλλά πρόκριση για την Εθνική αγοριών U12
tn team Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 16:06

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U12 δεν τα κατάφερε απέναντι στην πανίσχυρη Ρουμανία σήμερα, όμως πήρε τη 2η θέση του ομίλου τους και θα είναι στους αυριανούς τελικούς του προκριματικού τουρνουά του European Summer Cups.

Η Ελλάδα υπέστη την πρώτη της ήττα στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Δ' του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος European Summer Cups, καθώς η Ρουμανία αποδείχτηκε πολύ δυνατή και πήρε την 1η θέση του ομίλου, επικρατώντας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 3-0.

Στο πρώτο ματς ο Patrick Stefan Dobrin κέρδισε τον Θεόφιλο Τσοκανή με 6-1, 6-2, ενώ ακολούθησε η αναμέτρηση του Nicholas Andrei Tanasa με τον Ιάσονα Σπύρου, την οποία κέρδισε ο Ρουμάνος με 7-5, 6-2.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε και στο διπλό η ελληνική ομάδα, που εκπροσωπήθηκε από τους Γιώργο Πούντζα και Τσοκανή, ωστόσο οι Ρουμάνοι με τους Victor-Alexander Dobrescu και Dobrin επικράτησαν και εκεί, με 6-3, 7-6 (3).

Η Ελλάδα, η οποία πέτυχε δυο νίκες τις προηγούμενες ημέρες εις βάρος της Γεωργίας και της Σερβίας, κέρδισε επάξια τη 2η θέση του Group A και θα είναι αύριο στους τελικούς του τουρνουά, διεκδικώντας το ένα από τα δυο εισιτήρια για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ήττα ωστόσο από τη Ρουμανία σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα του Group B, που ήταν η Ελβετία, η οποία ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων χωρίς να χάσει ούτε ένα rubber! Κέρδισε δηλαδή τις Ισπανία, Τουρκία και Μολδαβία με 3-0, χάνοντας μόλις 2 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots