ATP
2ος συνεχόμενος τίτλος για τον Berrettini! (vids)

 
2ος συνεχόμενος τίτλος για τον Berrettini! (vids)
© Generali Open
tn team Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 15:51

Μετά το Gstaad, o Matteo Berrettini κατέκτησε τον τίτλο και στο Kitzbuhel της Αυστρίας, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες νίκες στο tour.

Μπορεί να μην ήταν έτοιμος για ένα τουρνουά του βεληνεκούς των Ολυμπιακών ο Berrettini, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και φέτος, όμως η απόπειρά του να ξαναβρεί την καλύτερή του φόρμα μέσα από τα χωμάτινα 250άρια ήταν επιτυχημένη, με τον Ιταλό να κατακτά back-to-back τίτλους.

Μετά το Gstaad της Ελβετίας, όπου είχε κερδίσει και τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ιταλός αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο Kitzbuhel της Αυστρίας, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τον Hugo Gaston με 7-5, 6-3.

Έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες ο Berrettini, ο οποίος είχε αποκλείσει μεταξύ άλλων και τον Alejandro Tabilo, Νο.2 στο ταμπλό, αυτή την εβδομάδα στο Kitzbuhel.

Στον τελικό ο Ιταλός ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point στο 8ο game, το έσβησε όμως και ισοφάρισε σε 4-4. Λίγο αργότερα έκανε εκείνος το break, πέρασε μπροστά με 6-5 και ολοκλήρωσε το σετ στο σερβίς του.

Στο 2ο σετ ο Berrettini ξέφυγε με διπλό break στο 5-2, με τον Gaston να κάνει προσωρινά το 5-3 με break, αλλά με νέο break o Berrettini "σφράγισε" τη νίκη του στο 9ο game, έπειτα από 81 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος στη χρονιά για τον Berrettini, που κέρδισε και στο Μαρακές, έχει δηλαδή 3 χωμάτινα 250άρια το 2024. Συνολικά έφτασε τους 10 τίτλους καριέρας (10-6 σε τελικούς) και αναμένεται να βρεθεί 10 θέσεις ψηλότερα την ερχόμενη εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο Νο.40 του κόσμου.

Ο Berrettini θα ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα κάνει το ταξίδι για την άλλη μεριά του Ατλαντικού, για να ξεκινήσει την αμερικανική του σεζόν από το Μόντρεαλ και το 1000άρι του Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots