Εθνική κοριτσιών U12: Ήττα με 2-1 από την Εσθονία

 
Εθνική κοριτσιών U12: Ήττα με 2-1 από την Εσθονία
tn team Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 - 18:55

Η Εθνική μας ομάδας στα κορίτσια έως 12 ετών ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Εσθονίας με 2-1, κάνοντας μια ακόμα καλή προσπάθεια στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ντενιζλί της Τουρκίας.

Δυστυχώς η ομάδα μας μένει και οριστικά εκτός τελικής φάσης, ωστόσο οι εμπειρίες συνεχίζονται, με τα κορίτσια μας να κάνουν και σήμερα μια πολύ καλή προσπάθεια.

Η Ειρήνη Μπεκιάρη ξεχώρισε για την ελληνική ομάδα, κάνοντας το 2 στα 2 στις προσωπικές της μονομαχίες στα μονά, αφού κέρδισε την Εσθονή Vera Morozova με 5-7, 7-5, 6-1 και έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Πολύ δύσκολη αποστολή είχαν στη συνέχεια οι παίκτριές μας, καθώς ανέλαβε δράση η κορυφαία της εσθονικής ομάδας, Elizaveta Anikina, μια παίκτρια που έχει ήδη πολλές επιτυχίες και τίτλους ακόμα και στα 14άρια στο ενεργητικό της!

Στο μονό, η Anikina επικράτησε της Ιωάννας Τσεπετονίδου με 6-1, 6-1, ενώ στο διπλό οι Εσθονές ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τις Anikina και Ieva Bzhelenko να κερδίζουν τις Μπεκιάρη και Χαρά Τσολή με 6-0, 6-2.

Η Εσθονία, όπως και η οικοδέσποινα Τουρκία, έχουν από 2 νίκες στον 1ο όμιλο και θα παίξουν αύριο για την 1η θέση και την πρόκριση στον τελικό του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Δ' των European Summer Cups U12, που φιλοξενείται στο Ντενιζλί.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 3η θέση στον όμιλό της αύριο, ενάντια στη Λετονία. Αν τα καταφέρει, θα παίξει για την 5η θέση του τουρνουά την Κυριακή, απέναντι σε μια εκ των Γεωργίας και Ιρλανδίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots