Σε δυο προημιτελικούς η Τσεπετονίδου στο Άμστερνταμ

 
Σε δυο προημιτελικούς η Τσεπετονίδου στο Άμστερνταμ
tn team Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 - 12:55

Ακόμα μια πολύ καλή εβδομάδα είχε η Ιωάννα Τσεπετονίδου, που συμμετείχε σε δυο προημιτελικούς στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe U12 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η Τσεπετονίδου πέτυχε 3 άνετες νίκες στη φάση των ομίλων των μονών, όπου επιβλήθηκε της Ina Palamar με 6-0, 6-0, της Aimee Hertzberger με 6-0, 6-0 και της Jada Huizing με 6-1, 6-0, για να πάρει την 1η θέση στον 5ο όμιλο.

Αυτό την έβαλε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe, όπου έπαιξε με τον πολύ δυνατή Καζάκα Polina Lazarenko, απέναντι στην οποία πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 6-2, 6-4.

Στο διπλό, η αθλήτρια του Πανσερραϊκού, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ημιφιναλίστ στο τουρνουά του Αϊντχόφεν, έπαιξε μαζί με την Ολλανδέζα Lotte Sterken. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Saimi Juvonen και Erin Van De Plasse με 6-1, 6-1 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τις Αυστραλές Seerat Gaba και Lara Wu με 6-3, 6-4.

Στο τουρνουά των 12αριών στο κλαμπ του Amstelpark, αγωνίστηκε και ο Γιάννης Εργαζάκης, ο οποίος πήρε την 3η θέση στον 8ο όμιλο, όπου κέρδισε τον Jorn Oostenrijk (6-4, 6-0) και ηττήθηκε από τους Leonis Boudjema (0-6, 0-6) και Valentijn Roodenburg (0-6, 1-6).

Στο διπλό, ο Εργαζάκης έπαιξε μαζί με τον Ολλανδό Milan Folkers, όπου ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τον Γερμανό Bennet Rhode και τον Λουξεμβούργιο Noe Rousseau Pacheco με 7-5, 6-1.

Στο Άμστερνταμ και το ίδιο κλαμπ έγινε και τουρνουά 14αριών της Tennis Europe την ίδια εβδομάδα, όπου συμμετείχαν κι άλλοι Έλληνες αθλητές.

Στο ταμπλό των αγοριών έπαιξαν οι Θάνος Χαιρόπουλος και Φίλιππος Σπανός. Ο Χαιρόπουλος κέρδισε τον Βέλγο Nathan Baum και μπήκε στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Γερμανό Luca Flaig με 6-2, 6-0. Ο Σπανός ήταν άτυχος και εγκατέλειψε στον 1ο γύρο, απέναντι στον Ιταλό Frederick Cortesi, ενώ ήταν πίσω με 3-6, 6-1, 4-1.

Στο διπλό ο Σπανός έπαιξε μαζί με τον Καζάκο Turarsaid Darken, με τον οποίο ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Καναδούς Alexandre Collin και Matthew Popa, με 6-2, 6-4.

Ο Χαιρόπουλος έπαιξε μαζί με τον Ολλανδό Rafael Gabriel και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τους Ολλανδούς Kalle Hommersom και Iann Yeung με 6-4, 6-1. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν σε πολύ κλειστό ματς από τους Ολλανδούς Jesse Pijnacker και Fabian Van Den Brink, με 4-6, 7-5, 10-6.

Τέλος, στο τουρνουά των κοριτσιών στα 14άρια συμμετείχε η Ιωάννα Αρσενία Μεντζέλου, η οποία ηττήθηκε σε ένα γεμάτο ματς από τη Γερμανίδα Alexia Budanow, με 7-5, 3-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots