Απέδρασε από το Centre Court o Alcaraz! (vid)

 
Απέδρασε από το Centre Court o Alcaraz! (vid)
© AELTC
tn team Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 - 19:30

O Carlos Alcaraz βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ από έναν εκπληκτικό Frances Tiafoe, κατάφερε όμως να "αποδράσει" με τη νίκη από το Centre Court και να διατηρηθεί στον θρόνο του στο Wimbledon.

Πολύ δύσκολη αποστολή είχε ο Carlos Alcaraz απέναντι στον Frances Tiafoe, όταν χρειάστηκε όμως περισσότερο πάτησε το γκάζι ο Ισπανός και έδειξε την καρδιά του πρωταθλητή, για να επικρατήσει του Αμερικανού με 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Δυο φορές βρέθηκε πίσω με σετ ο Alcaraz, που αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τόσο στο σερβίς του Tiafoe, αλλά και στο δικό του. Η κλειστή οροφή ευνοούσε τον Tiafoe, που απειλούσε συνεχώς για break και γενικά πατούσε καλύτερα στα πρώτα 3 σετ, ενώ ήταν πολύ κοντά και στο 4ο.

Κανείς δεν έφτασε σε break point στο 4ο σετ, που έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του παιχνιδιού. Οι δυο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break και εκεί ο Alcaraz ήταν άτρωτος, για να επικρατήσει με 7-2 και να στείλει τον αγώνα σε 5ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Ισπανός "λύγισε" τον αντίπαλό του, τον "έσπασε" 2 φορές στη σειρά και προηγήθηκε με 5-1, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο 8ο game με ένα love service game, έπειτα από 3 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 10η διαδοχική νίκη για τον Alcaraz σε Grand Slam διοργάνωση, με τον 21χρονο Ισπανό να διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο major τίτλο του, 2ο συνεχόμενο και στο Wimbledon και 4ο συνολικά!

Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Brandon Nakashima και Ugo Humbert, με το παιχνίδι να έχει διακοπεί στο 2-1 σετ υπέρ του Γάλλου, λόγω της βροχής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots