Ανυπέρβλητο το εμπόδιο της Raducanu για τη Σάκκαρη (vids)

 
Ανυπέρβλητο το εμπόδιο της Raducanu για τη Σάκκαρη (vids)
© AELTC/Chloe Knott
tennisnews team Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 - 21:21

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Emma Raducanu, που παίζει και πάλι το καλύτερό της τένις και επιβλήθηκε με 2-0 σετ, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Wimbledon.

Η Raducanu έχει πιάσει και πάλι την απόδοση που είχε στο US Open το 2021, όταν από τα προκριματικά έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου και έγραψε ιστορία.

Κάνοντας ξανά ένα πολύ καλό παιχνίδι μπροστά στο βρετανικό κοινό και το κατάμεστο Centre Court, η 21χρονη Βρετανίδα επιβλήθηκε της Σάκκαρη με 6-2, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Wimbledon.

Θυμίζουμε πως η Raducanu είχε κερδίσει τη Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open το 2021 και τώρα το έκανε ξανά, στη δεύτερή τους συνάντηση, που συμπτωματικά ήρθε σε ένα σημείο που η νεαρή Βρετανίδα τενίστρια κάνει αναμφίβολα το καλύτερό της τουρνουά έκτοτε, με τους πολλούς τραυματισμούς αλλά και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που πέρασε και την κράτησαν σε πολύ χαμηλές πτήσεις.

Στο "σκεπασμένο" Centre Court, αφού η μέρα είναι πολύ βροχερή στο Λονδίνο, η Raducanu έκανε σπουδαίο ματς, ιδίως στα κρίσιμα σημεία, αφού έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε και προστάτευσε το σερβίς της σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Προηγήθηκε με το καλημέρα στο παιχνίδι, κάνοντας με break το 2-0 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο στο 1ο σετ, το οποίο έκλεισε με double break που έκανε στο 7ο game (5-2).

Και στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς για την τοπική ηρωίδα, που προηγήθηκε με 3-1 και για μια ακόμα φορά δεν κοίταξε πίσω της. Στο 9ο game έκανε και το 4ο break της, για να κλείσει με ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα την αναμέτρηση και να εξασφαλίσει την πρόκριση μέσα σε αποθέωση.

Η ευκαιρία είναι μεγάλη για τη Raducanu, που παίζει το καλύτερό της τένις, έχει τον κόσμο με το μέρος της και ένα πολύ ανοιχτό ταμπλό μπροστά της.

Στον 4ο γύρο του Wimbledon, όπου θα παίξει για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2021, θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Lulu Sun. Η Νεοζηλανδή τενίστρια κάνει το τουρνουά της καριέρας της και νωρίτερα σήμερα απέκλεισε τη Lin Zhu με 7-6 (4), 7-6 (6).

Αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά κόντρα στην Sun, η Raducanu θα προκριθεί για 2η φορά στην καριέρα της σε έναν προημιτελικό Grand Slam, μετά την κατάκτηση του US Open πριν 3 χρόνια, και εκεί θα την περιμένει μια εκ των Paula Badosa, Dayana Yastremska και Donna Vekic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots