Πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon για τoν Τσιτσιπά

 
Πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon για τoν Τσιτσιπά
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tennisnews team Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 - 22:35

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση, υπέστη την ήττα στα 4 σετ από τον Emil Ruusuvuori και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ruusuvuori με 7-6 (6), 7-6 (10), 3-6, 6-3, σε ένα παιχνίδι που δεν έπεισε με την απόδοσή του, ενώ στάθηκε και άτυχος σε κάποια καθοριστικά σημεία, που αν είχε διαφορετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει και τη μοίρα του αγώνα.

Παρόλο που απάντησε στο γρήγορο break που δέχτηκε και από το 3-5 ισοφάρισε σε 5-5, η προσπάθεια του Στέφανου πήγε στράφι στο tie-break, όπου οι δυο παίκτες μονομάχησαν μέχρι τέλους και τελικά ο Ruusuvuori πήρε το καθοριστικό mini-break, για να επικρατήσει με 8-6.

Ακόμα πιο επίπονη ήταν η κατάληξη του 2ου σετ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που ήταν λίγο καλύτερος από τον αντίπαλό του, όχι όμως αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του. Συγκεκριμένα, χωρίς ο ίδιος να απειληθεί καθόλου στο σερβίς του, απείλησε 2 φορές για break το σερβίς του Φινλανδού, μια στο 1ο (30-40) και άλλη μια στο 6ο game (2-3, 30-40), δεν αξιοποίησε όμως καμιά απ' αυτές και οδηγήθηκε ξανά στο tie-break.

Ήταν ένα συγκλονιστικό tie-break και προφανώς αν το κέρδιζε ο Στέφανος θα αποκτούσε και μεγάλο πλεονέκτημα νίκης, ωστόσο έχασε 3 set points συνολικά και ο Ruusuvuori τον έκανε να πληρώσει, κερδίζοντάς το, με 12-10.

Ανέβασε στροφές στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς και προηγήθηκε από νωρίς με break για το 4-1, ενώ παρότι έμεινε πίσω με 0-30, κέρδισε 4 πόντους στη σειρά στο 9ο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-3.

Έπρεπε όμως να ανεβεί ένα βουνό για να φτάσει μέχρι την ανατροπή και ο Ruusuvuori δεν είναι καθόλου τυχαίος παίκτης. Επιπλέον, επέστρεψαν και τα ασταθή game από το σερβίς για τον Στεφ στο 4ο σετ, που είχε ένα κακό service game στο 6ο game και έμεινε πίσω με 2-4.

Ο Ruusuvuori δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Τσιτσιπά, αφού δεν απώλεσε ούτε πόντο στα 2 τελευταία service games του, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη του 2 ώρες και 47 λεπτά.

O Ruusuvuori κέρδισε για 1η φορά τον Τσιτσιπά, στην 3η τους συνάντηση. Δεν είχε κερδίσει καν σετ απέναντί του μέχρι τώρα, όμως απόψε έκανε μια από τις νίκες της ζωής του και προκρίθηκε 1η φορά στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Δεν είναι τυχαίος στο γρασίδι ο 25χρονος Φινλανδός, ο οποίος είχε κερδίσει σ' αυτή την επιφάνεια και τον Jannik Sinner πέρσι, στο τουρνουά του 's-Hertogenbosch.

Θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του για να συνεχίσει ακόμα μακρύτερα στο βρετανικό Slam, αφού στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Γάλλο Giovanni Mpetshi Perricard. Και εκείνος πάντως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παρότι μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό, αφού νωρίτερα συνέτριψε τον Yoshihito Nishioka με 6-4, 6-1, 6-2.

Για τον Τσιτσιπά ήταν αναμφίβολα μια απογοητευτική εμφάνιση και ήττα, με τον 25χρονο Έλληνα τενίστα να παραμένει χωρίς καλή πορεία στο Wimbledon, όπως και στο US Open. Τις επόμενες μέρες θα κινδυνέψει να πέσει χαμηλότερα από το Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα παραμείνει στο Λονδίνο, διότι ακόμα έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό.

Αύριο θα επιστρέψει στο court για τη συνέχεια του αγώνα του με τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά, ενάντια στους Αργεντινούς Maximo Gonzalez και Andres Molteni, από τους οποίους έχαναν με 7-6 (3), 3-3 χθες, πριν το ματς διακοπεί λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots