Σάκκαρη: "Θα είναι ματς 3ου γύρου - και για εκείνη ευκαιρία"

 
Σάκκαρη: "Θα είναι ματς 3ου γύρου - και για εκείνη ευκαιρία"
© AELTC/Chloe Knott
tn team Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 - 10:30

Πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται γύρω από την Emma Raducanu στο Wimbledon και η Μαρία Σάκκαρη "πυρπολήθηκε" από ερωτήσεις για τη Βρετανίδα τενίστρια στη συνέντευξή της, με την Ελληνίδα παίκτρια να χαμηλώνει τους τόνους, θυμίζοντας σε όλους πως εκείνη είναι στο Top 10, αλλά και πως είμαστε ακόμα στις αρχές του τουρνουά.

"Η ευκαιρία είναι και για τις δυο", απάντησε η Σάκκαρη στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι θα είναι ευκαιρία για εκείνη να παίξει με την Raducanu στο Wimbledon.

Και συνέχισε: "Παίζει και εκείνη με μια παίκτρια του Top 10, μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι απίστευτη παίκτρια, πολύ ταλαντούχα και υποσχόμενη. Κέρδισε Grand Slam, αλλά παραμένει πολύ νέα. Προφανώς θα έχει μαζί της και το κοινό, γιατί παίζει στην πατρίδα της, είναι λογικό. Είναι ενθουσιασμένη πάντως, θα είναι μια ακόμα πρόκληση για μένα. Γι' αυτά τα ματς παίζουμε τένις. Θα είναι συναρπαστικό."

Όπως ήταν επόμενο, τη συνέντευξη της Ελληνίδας τενίστριας κατέκλυσαν Βρετανοί δημοσιογράφοι και όλοι είχαν κάτι να ρωτήσουν για το ματς με την Raducanu.

Όταν, μάλιστα, κάποιος έκανε λόγο για την "σπουδαία περίσταση", η Μαρία τον προσγείωσε κάπως... ανώμαλα! "Είναι ένα παιχνίδι 3ου γύρου...", του είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ενδεχόμενο να παίξει για 1η φορά στο Centre Court, είπε: "Στο Centre Court δεν έχω παίξει ποτέ, θα είναι κάτι το εκπληκτικό αν γίνει. Έχω παίξει σε μεγάλα κεντρικά γήπεδα, στο Arthur Ashe, στo Indian Wells, προφανώς όμως είναι διαφορεετικό εδώ, λόγω του Royal Box και όλων των ανθρώπων που έρχονται να σε δουν. Δε νιώθω πως είναι κάτι καινούργιο, είμαι Top 10 παίκτρια τα τελευταία 3 χρόνια, οπότε παίζω σε μεγάλα γήπεδα."

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή της με τη Raducanu, στο απίστευτο τότε US Open της Βρετανίδας το 2021, όταν έγινε η πρώτη qualifier ever που κατέκτησε Grand Slam τίτλο και στα ημιτελικά είχε κερδίσει τη Σάκκαρη.

"Είχα μια καλή πορεία εκεί, οπότε δεν έχω άσχημες αναμνήσεις. Ήταν να γίνει, ήταν γραφτό για εκείνη και άρπαξε την ευκαιρία της. Ακόμα και αν δεν κάνει κάτι άλλο εξίσου μεγάλο στο τένις ξανά, είναι απ' αυτά τα πράγματα που γίνονται μια στις εκατό, ή και ακόμα σπανιότερα. Ήταν μια σπουδαία στιγμή για εκείνη και για τη χώρα της, μια υπέροχη ανάμνηση. Για μένα δεν ήταν σαν την ήττα μου στα ημιτελικά του Roland Garros, εκεί είχε πονέσει περισσότερο", ανέφερε η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στο Roland Garros είχε τεράστια ευκαιρία να μπει στον τελικό, αλλά έχασε σε ένα συγκλονιστικό 3ο σετ από την Barbora Krejcikova, με 7-5, 4-6, 9-7. Αντίθετα, από την Raducanu στα ημιτελικά του US Open είχε ηττηθεί με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots