Comeback King! (vid)

 
Comeback King! (vid)
© AELTC/Florian Eisele
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 21:12

Την 3η του ανατροπή από 0-2 σετ στα 4 τελευταία (best-of-five) παιχνίδια του πραγματοποίησε ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος έσβησε 4 match points στο 3ο σετ και μετά απ' αυτό άλλαξε την κατάσταση και απέκλεισε το Νο.17 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime.

Μετά τις δυο επικές ανατροπές που έκανε στα δυο πρώτα παιχνίδια του στο Roland Garros, επί των Alexei Popyrin και Giulio Zeppieri, ο Θανάσης Κοκκινάκης επανέλαβε τον άθλο αυτόν και στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, κερδίζοντας τον Felix Auger-Aliassime με 4-6, 5-7, 7-6 (9), 6-4, 6-4!

Στα 4 τελευταία best-of-five παιχνίδια του, ο Κοκκινάκης έχει κερδίσει τα 3 ανατρέποντας το 0-2 σετ, ενώ και τα 4 πήγαν στα 5 σετ, αφού στη μοναδική ήττα του, στον 3ο γύρο του Wimbledon, είχε επιστρέψει ξανά από το 0-2 απέναντι στον Taylor Fritz, αλλά έχασε τελικά στο 5ο!

Ο εφτάψυχος Ελληνοαυστραλός, είχε χρειαστεί να σβήσει 4 match points στο συγκλονιστικό tie-break του 3ου σετ χθες, στο 5-6, στο 6-7, στο 7-8 και στο 8-9, για να το κερδίσει με 11-9 και να παραμείνει "ζωντανός" στο τουρνουά.

Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας στο ξεκίνημα του 4ου σετ και συνεχίστηκε σήμερα, επίσης καθυστερημένα, αφού και σήμερα υπήρξαν βροχοπτώσεις στο Λονδίνο.

Σήμερα πάντως ήταν ένα άλλο ματς και ο Κοκκινάκης δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη διακοπή, που ήρθε σε ένα σημείο που ανέκτησε το momentum. Σήμερα ήταν καλύτερος και στα δυο σετ που παίχτηκαν, τα κέρδισε αμφότερα στα 10 games και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Wimbledon.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Lucas Pouille, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Laslo Djere με 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-3, 6-1, σε μια ακόμα αναμέτρηση που μοιράστηκε σε 2 μέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots