Ο Fognini έβγαλε νοκ-άουτ τον Ruud (vid)

 
Ο Fognini έβγαλε νοκ-άουτ τον Ruud (vid)
© AELTC/Peter Nicholls
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 18:46

Παρά την... "αυτοκτονία" του στο 3ο σετ, ο Fabio Fognini κέρδισε τελικά τον Casper Ruud στα 4 σετ και τον έβγαλε πολύ νωρίς εκτός Wimbledon.

Στο 13ο Wimbledon της καριέρας του, ο 37χρονος Fabio Fognini έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του με μια εντυπωσιακή πρόκριση εις βάρος του Casper Ruud, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 7-5, 6-7 (7), 6-3.

Ήταν ένα ματς στο οποίο έδειχνε να ελέγχει απόλυτα ο Fognini και κυριαρχούσε κατά κράτος, αποκτώντας ένα προβάδισμα με double break στο 3ο σετ, στο 6-4, 7-5, 5-2! Σέρβιρε δηλαδή για τη νίκη 2 φορές στο 3ο σετ, κι όμως έχασε αυτό το τεράστιο προβάδισμα και ισοφαρίστηκε σε 5-5!

Ο Ruud, που είχε και το momentum εκείνο το διάστημα, έχασε μόνο έναν πόντο στο tie-break και μείωσε σε 2-1 σετ την αναμέτρηση, όμως ο Fognini δεν πτοήθηκε από τη δική του... "αυτοκτονία", παίζοντας καλύτερα και στο 4ο σετ.

Πρώτα είχε break point στο 4ο game o Ιταλός, που τελικά έκανε το break στο 8o game και σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο πέρασε μπροστά με 5-3. Στο 9ο game, σερβίροντας για 3η φορά στο παιχνίδι για τη νίκη, λίγο έλειψε να χάσει ξανά το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα από τα χέρια του ο "Fogna", ο οποίος έχασε διπλό match point από το 40-15 και βρέθηκε αντιμέτωπος με break point! Τελικά αυτή τη φορά έμεινε στο game και στην 3η του ευκαιρία έκλεισε το ματς ο 37χρονος, που έκανε το τελικό 6-3 στο 4ο σετ σε 3 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη του στα 5 τελευταία χρόνια βάσει κατάταξης και η πρώτη Top 10 νίκη του στον τελευταίο χρόνο, από το Roland Garros του 2023, όταν είχε αποκλείσει τον Felix Auger-Aliassime - Νο.10 τότε στον κόσμο - στον 1ο γύρο.

Για 7η φορά προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon o Fognini, ο οποίος δεν έχει περάσει ποτέ στους "16", σε όλη του την καριέρα. Θα προσπαθήσει να το κάνει αυτό φέτος, στα 37 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Lorenzo Sonego και Roberto Bautista Agut την Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots