Εύκολα ο Alcaraz - και τώρα Tiafoe (vids)

 
Εύκολα ο Alcaraz - και τώρα Tiafoe (vids)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 18:29

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Aleksandar Vukic και έκλεισε "ραντεβού" με τον Frances Tiafoe, σε ένα από πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι 3ου γύρου.

Ο υπερασπιστής του τίτλου δεν αντιμετώπισε προβλήματα μετά το 1ο σετ απέναντι στον Vukic, πήρε τη νίκη με 7-6 (5), 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του βρετανικού major.

Στο 1ο σετ βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Αυστραλό, ενώ και ο ίδιος είχε αστάθεια από τη γραμμή του σερβίς, αφού προηγήθηκε με 5-2 και δεν μπόρεσε να το κλείσει. Ο Vukic όχι απλά επέστρεψε στο σετ, αλλά έκανε και 2ο συνεχόμενο break, για να πάρει το προβάδισμα στο 6-5, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτησή του!

Ο Alcaraz ανταποκρίθηκε με ένα break, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί πάλι δυσκολεύτηκε να το κλείσει, αφού το 5-1 έγινε 5-4, αλλά το έκανε τελικά στο 7-5 και πήρε το πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Μετά απ' αυτό τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τον Ισπανό, που κυριάρχησε κατά κράτος στα 2 επόμενα σετ, "έσπασε" από 2 φορές στο καθένα τον Vukic και δεν αντιμετώπισε break point στο δικό του σερβίς, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Ήταν η 9η διαδοχική νίκη του στο All England Club, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής πέρσι, κερδίζοντας σε έναν αξιομνημόνευτο τελικό τον Novak Djokovic.

Στον 3ο γύρο θα κληθεί να δώσει και το πρώτο του πολύ δυνατό τεστ στη διοργάνωση ο Alcaraz, αφού θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, Νο.29 στο ταμπλό και έναν πολύ επικίνδυνο παίκτη σε κάθε επιφάνεια, αλλά ακόμα περισσότερο στα γρήγορα γήπεδα.

Ο Αμερικανός έχασε τα πρώτα του 2 σετ στο τουρνουά, αλλά βρήκε τρόπο να κερδίσει τον Matteo Arnaldi στον 1ο γύρο με 6-7 (5), 2-6, 6-1, 6-3, 6-3. Σήμερα έδειξε τα δόντια του, φτάνοντας τα 6 κερδισμένα σετ στη σειρά, αφού συνέτριψε τον Borna Coric με 7-6 (5), 6-1, 6-3.

Θα είναι η 3η τους συνάντηση, με τους δυο τους να έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους, ωστόσο δεν έχουν παίξει καθόλου από το US Open του 2022. Στη Νέα Υόρκη ο Alcaraz είχε κερδίσει πολύ δύσκολα τον Tiafoe με 3-2 σετ, ενώ το 2021 είχαν παίξει και στη Βαρκελώνη, με τον Tiafoe να παίρνει σε εκείνο το ματς τη νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots