Με Ruusuvuori στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς

 
Με Ruusuvuori στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς
© AELTC/Joel Marklund
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 18:02

Τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς θα δώσει τον αγώνα του για τον 2ο γύρο του Wimbledon την Τετάρτη και όπως έμαθε σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Emil Ruusuvuori από τη Φινλανδία, Νο.87 στον κόσμο.

Σε ένα από τα παιχνίδια που διακόπηκαν χθες από τη βροχή και ολοκληρώθηκαν σήμερα, ο Ruusuvuori επικράτησε πολύ δύσκολα του Mackenzie McDonald με 7-6 (6), 4-6, 5-7, 7-6 (6), 6-3.

Χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή από το 1-2 σετ ο Ruusuvuori, ο οποίος ήταν πίσω με 1-3 στο 4ο σετ, ενώ αντιμετώπισε και διπλό match point στο 4-6 του tie-break!

Κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους, έμεινε "ζωντανός" στο ματς και το έστειλε σε 5o σετ, εκεί όπου ήταν καλύτερος, κέρδισε 4 games στη σειρά για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 3 ώρες και 44 λεπτά. 

Για 2η φορά θα παίξει στον 2ο γύρο του Wimbledon o Ruusuvuori, που δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Με τον Τσιτσιπά θα αναμετρηθεί για 3η φορά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει κερδίσει χωρίς να απωλέσει σετ και τις δυο πρώτες συναντήσεις τους, στη Στοκχόλμη το 2022 και στο Ρότερνταμ το 2023, και οι δυο σε indoor γήπεδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots