Djokovic: "Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ξεκίνημα"

 
Djokovic: "Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ξεκίνημα"
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tn team Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 - 10:17

Πολύ ευχαριστημένος με το ξεκίνημά του στο Wimbledon ήταν ο Novak Djokovic, που είπε ότι δεν ένιωσε καμία ενόχληση στο γόνατό του και όσο περνούσε η ώρα ένιωθε και πιο άνετος στις κινήσεις του.

"Η τελευταία εβδομάδα που έκανα προπονήσεις, όπως έχω ξαναπεί, ήταν πολύ καλή. Είναι ξεκάθαρο πως οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί και αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας στο Centre Court. Δεν ήξερα πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου και πως θα νιώσω στο γόνατο. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως πήγε, με την αίσθηση που είχα και με το πως έπαιξα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ξεκίνημα στο τουρνουά", είπε συγκεκριμένα μετά την άνετη νίκη του ο Djokovic.

Για το πως ένιωσε σε σύγκριση με τον τελευταίο του αγώνα στο Roland Garros: "Δεν είναι συγκρίσιμο γιατί είναι διαφορετική επιφάνεια. Η αίσθηση στο γήπεδο είναι ούτως ή άλλως διαφορετική, αλλά και ο αντίπαλος ήταν διαφορετικός. Με τον Cerundolo στο χώμα είναι μεγάλη πρόκληση ακόμα και αν είσαι υγιής. Δεν ένιωσα καμία ενόχληση σήμερα, οπότε αυτό είναι θετικό. Ξεκίνησα αρκετά προσεκτικά, δεν ρίσκαρα στα χτυπήματά μου τόσο στο 1ο σετ. Όσο προχωρούσε το ματς κινούμουν καλύτερα και έκανα και μερικά γλιστρήματα στο 2ο σετ. Αυτό δεν το είχα κάνει καθόλου στην προπόνηση, οπότε ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Ήμουν χαρούμενος που το έκανα επιτυχώς, γιατί είναι σημαντικό πνευματικά να μη διστάζεις να κάνεις τέτοιου είδους κινήσεις."

Για τον Andy Murray, που τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για μια τελευταία φορά στο μονό του Wimbledon: "Είναι πολύ λυπηρό νέο για το τένις η απόσυρσή του από το τένις, αν και άκουσα ότι θα προσπαθήσει να παίξει στο διπλό. Ελπίζω να μπορέσει να έχει μια ακόμα ευκαιρία και στο μονό, στο Wimbledon της επόμενης χρονιάς. Ο Andy είναι μια μεγάλη έμπνευση για όλους μας. Δεν τον πειράζει να προπονείται για ώρες και ώρες κάθε μέρα. Είναι άψογος επαγγελματίας, η στάση του αξίζει να μελετηθεί και η θέλησή του να ωθεί τον εαυτό του στα όριά του, ακόμα και με τεχνητό ισχίο. Έχει αφήσει το σημάδι του στο άθλημα, τόσο εντός και εκτός γηπέδου."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, τον άγνωστο Βρετανό, Jacob Fearnly: "Δεν τον έχω δει ποτέ να παίζει και δεν ξέρω τίποτα γι' αυτόν, οπότε πρέπει να κάνω τη μελέτη μου. Ξέρω πως παίζει με wild card. Θα αναλύσω τον σημερινό του αγώνα για να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Το κοινό θα είναι με το μέρος του, γιατί είναι Βρετανός. Θα πρέπει να διατηρήσω την καλή μου αίσθηση στο γήπεδο, να διατηρήσω σε φόρμα το σώμα μου και το γόνατό μου και να είμαι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο σε αγώνα των 5 σετ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots