Δυναμικό ξεκίνημα για Στεφ στο Λονδίνο (vid)

 
Δυναμικό ξεκίνημα για Στεφ στο Λονδίνο (vid)
© AELTC/Joel Marklund
tennisnews team Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 - 21:14

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Taro Daniel και ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του στο Wimbledon.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του στο Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Taro Daniel με 7-6 (5), 6-4, 7-5 και πήρε σε 2 ώρες και 23 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Με 15 άσους τελείωσε τον αγώνα ο Στέφανος, ο οποίος έσβησε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 1ο σετ, παρότι απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, έμεινε ψύχραιμος και έπαιξε καλύτερα στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-2. Λίγο έλειψε να αγχωθεί, καθώς έχασε τα 3 πρώτα του set points, αλλά στο 4ο και 2ο στο δικό του σερβίς έκλεισε το tie-break και το σετ.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά νωρίς το break, προηγήθηκε με 3-1, αλλά αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος. Έχασε ευκαιρίες για να πάει σε διπλό break και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά όταν χρειάστηκε βρήκε καλά σερβίς και επέστρεψε από το 15-40 στο 10ο game, για να κάνει το 6-4.

Και το 3ο σετ ήταν κλειστό, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει επιτυχώς και τα 3 break points του Daniel. Όπως και στα άλλα δυο, η διαφορά της ποιότητας ήταν αισθητή και ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά σε πολύ κομβικό σημείο και λίγο αργότερα να κλείσει και το ματς στο σερβίς του.

Για 4η φορά στην καριέρα του κερδίζει τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Wimbledon o Τσιτσιπάς, ένα Grand Slam στο οποίο έχει αποκλειστεί 3 φορές στον 1ο γύρο. Το 2023 και το 2019 είχε κάνει τις καλύτερες πορείες του, μέχρι τη φάση των "16".

Στον 2ο γύρο του τουρνουά θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Emil Ruusuvuori με τον Mackenzie McDonald, σε ένα ματς που πιθανότατα να ολοκληρωθεί και αύριο, αφού η σημερινή μέρα έμεινε αρκετά πίσω λόγω της βροχής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots