Την 4η θέση η Εθνική κοριτσιών U14 στη Γαλλία

 
Την 4η θέση η Εθνική κοριτσιών U14 στη Γαλλία
tn team Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 - 19:56

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών U14 κατέλαβε την 4η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Καμπούρ στη Γαλλία, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος European Summer Cups.

Πολλές εμπειρίες και καλές εντυπώσεις άφησαν οι Ελληνίδες παίκτριες στο Καμπούρ της Γαλλίας και στο τουρνουά της Ζώνης Β' των προκριματικών του Summer Cups, όπου κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στις "4" καλύτερες ομάδες και να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη Αυστρία.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μας, με captain τον Μιχάλη Αδαλόγλου, κατάφερε να κερδίσει στον 1ο γύρο τη γηπεδούχο Γαλλία με 2-1 και να μπει στα ημιτελικά.

Εκεί κοίταξε στα μάτια την Αυστρία, την ομάδα που βρισκόταν στο Νο.1 του ταμπλό, πήρε εν τέλει και την 1η θέση στο τουρνουά σήμερα, ενώ είχε στο ρόστερ της τρεις παίκτριες στο Top 50 της Ευρώπης και μια στο Top 10!

Μετά την ήττα στις λεπτομέρειες, η ελληνική ομάδα έπαιξε σήμερα με την Πορτογαλία για την 3η θέση και γνώρισε άλλη μια ήττα "στα σημεία", στο match tie-break του διπλού.

Η Χαρά Ζήνα, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα μονά στη θέση της Κωνσταντίνας Βολονάκη και συγκέντρωσε και εκείνη μοναδικές εμπειρίες, ηττήθηκε σε ένα κλειστό ματς από την Beatriz Angelico, με 6-3, 7-5.

Η Λυδία Παναγιωτίδου, Νο.1 της Ελλάδας και Νο.38 στην Ευρώπη στα 14άρια, συνέτριψε στο δεύτερο παιχνίδι τη Margarita Monteiro με 6-1, 6-0 και ολοκλήρωσε αήττητη το τουρνουά στα μονά (3-0).

Στο διπλό, που έκρινε και την 3η θέση, οι Παναγιωτίδου και Βολονάκη ηττήθηκαν στο tie-break από τις Sofia Almeida και Monteiro, με 6-3, 3-6, 10-5.

Η τελική φάση του European Summer Cups, με τις 8 καλύτερες ομάδες, θα γίνει το τριήμερο 5-7 Ιουλίου στο Λοάνο της Ιταλίας. Στο αντίστοιχο τουρνουά των αγοριών, που θα γίνει στη Βαλένθια της Ισπανίας τις ίδιες μέρες, θυμίζουμε πως θα συμμετέχει η Ελλάδα, μετά από μια πολύ σπουδαία πρόκριση που πέτυχε στη Ρουμανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots