Ήττα μετά από μεγάλη μάχη για την Εθνική κοριτσιών U14

 
Ήττα μετά από μεγάλη μάχη για την Εθνική κοριτσιών U14
© tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 18:28

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών 14 ετών κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Αυστρία, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες μια πολύ μεγάλη πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα παίξει αύριο για την 3η θέση στο προκριματικό τουρνουά.

Μετά από την ιστορική πρόκριση των αγοριών στη Σουτσεάβα της Ρουμανίας, λίγο έλειψε να γράψουν ένα ακόμα έπος και τα κορίτσια στο Καμπούρ της Γαλλίας, όπου το πάλεψαν σήμερα με την κορυφαία ομάδα του ταμπλό στο προκριματικό τουρνουά των European Summer Cups της Ζώνης Β', Αυστρία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με captain τον Μιχάλη Αδαλόγλου, ηττήθηκε συγκεκριμένα από την πανίσχυρη Αυστρία με 2-1, σε ένα tie που κρίθηκε σε λεπτομέρειες.

Η Anna Pircher, Νο.47 στα 14άρια στην Ευρώπη, έδωσε το προβάδισμα στις Αυστριακές, χάρη στη νίκη της με 6-1, 6-2 επί της Κωνσταντίνας Βολονάκη.

Στη συνέχεια αναμετρήθηκαν οι κορυφαίες των δυο ομάδων, η Λυδία Παναγιωτίδου για την Ελλάδα και η Lea Haider-Maurer για την Αυστρία, με τη Λυδία (Νο.38 στην Ευρώπη) να κάνει ένα μεγάλο ματς και να κερδίζει τη Haider-Maurer, Νο.10 στην Ευρώπη, με 7-5, 6-2.

Στο διπλό αγωνίστηκε η Παναγιωτίδου μαζί με τη Χαρά Ζήνα, απέναντι στις Kara Fronek και Pircher, Νο.19 και Νο.47 στην Ευρώπη αντίστοιχα!

Στάθηκαν εξαιρετικά καλά και σ' αυτό το ματς τα κορίτσια μας, αλλά έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο είχαν 3 set points, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 7-6 (6), 6-3.

Η Ελλάδα, η οποία απέκλεισε στα προημιτελικά τη Γαλλία με 2-1, θα μείνει εκτός τελικής φάσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας (5-7 Ιουλίου) στο Λοάνο της Ιταλίας.

H ομάδα μας θα ολοκληρώσει αύριο την πορεία της στο προκριματικό τουρνουά, αντιμετωπίζοντας την Πορτογαλία για την 3η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots