WTA
Αποκλείστηκε η Zheng - αποσύρθηκε η Azarenka!

 
Αποκλείστηκε η Zheng - αποσύρθηκε η Azarenka!
© AELTC/Tom Flathers
tn team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 20:11

Ακόμα δυο μεγάλα ονόματα από το κάτω μισό του ταμπλό των γυναικών έμειναν εκτός από την 1η κιόλας μέρα της διοργάνωσης, με την Qinwen Zheng να πέφτει θύμα μεγάλης έκπληξης και τη Victoria Azarenka να αποσύρεται λόγω τραυματισμού. Ανοίγει το ταμπλό της Μαρίας Σάκκαρη.

Η Zheng, φιναλίστ στο Australian Open νωρίτερα φέτος, ήταν η μόνη Top 10 παίκτρια που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πριν από τα προημιτελικά η Σάκκαρη και πλέον είναι και εκείνη εκτός ταμπλό!

Η 21χρονη Κινέζα υπέστη απρόσμενη ήττα από τη Νεοζηλανδή qualifier, Lulu Sun, στη μεγαλύτερη έκπληξη της 1ης ημέρας του Wimbledon μέχρι στιγμής. Αυτή ήταν η 1η νίκη της Sun σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε νωρίτερα την McCartney Kessler με 6-3, 6-1, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Arantxa Rus, ενώ εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, στον 3ο γύρο έχει πιθανές αντιπάλους τις Elise Mertens και Emma Raducanu.

Από εκεί και πέρα, στον 4ο γύρο μπορεί να παίξει με την Anastasia Pavlyuchenkova, που θα παίξει με τη Lin Zhu στον 2ο γύρο και -αν προκριθεί- με μια εκ των Sun και Starodubtseva στον 3ο γύρο.

Παράλληλα ανοίγουν και τα υπόλοιπα τμήματα στο κάτω μισό του ταμπλό. Θυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν αποσύρθηκε η Aryna Sabalenka, που ήταν πιθανή αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά, ενώ την ακολούθησε και η Victoria Azarenka, που απέσυρε επίσης τη συμμετοχή της με τραυματισμό στον ώμο.

Σε όλο το κάτω μισό, μόνο δυο παίκτριες από το Top 10 έχουν απομείνει, η Coco Gauff και η Jasmine Paolini. H Paolini μπήκε στον 2ο γύρο κερδίζοντας τη Sorribes Tormo με 7-5, 6-3, ενώ η Gauff θα παίξει αργότερα κόντρα στην επικίνδυνη Caroline Dolehide.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots