"Έσπασε το ρόδι" η Σάκκαρη στο Wimbledon!

 
"Έσπασε το ρόδι" η Σάκκαρη στο Wimbledon!
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 14:17

Την πρώτη της νίκη από τον Μάιο πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε καθαρά την McCartney Kessler με 2-0 σετ και έκανε καλό ξεκίνημα στο Wimbledon.

Έβαλε τέλος σε μερικά αρνητικά σερί που τη "στοίχειωναν" η Μαρία Σάκκαρη, που έπαιξε καλό τένις στην πρεμιέρα της στο Wimbledon και επιβλήθηκε της προερχόμενης από τα προκριματικά, McCartney Kessler, με 6-3, 6-1.

Αυτή ήταν η 1η νίκη της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας μετά από 1,5 περίπου μήνα, από το τουρνουά της Ρώμης, μετρώντας έκτοτε 4 διαδοχικές ήττες. Επίσης κατόρθωσε να πετύχει την 1η της νίκη στο χορτάρι από την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Βερολίνου πέρσι, καθώς έκτοτε είχε 4 συνεχόμενες ήττες στην επιφάνεια και 3 διαδοχικούς αποκλεισμούς σε 1ους γύρους, συμπεριλαμβανομένου και του Wimbledon πέρσι.

Στο Wimbledon πέτυχε την 1η της νίκη από το 2022 και την 9η συνολικά, σε 16 αναμετρήσεις (9-7). Έπαιξε καλό τένις και έδειξε ότι μπορεί να τα πάει καλά και σε αυτό το Grand Slam, όπου ποτέ δεν έχει ξεπεασει το "φράγμα" του 3ου γύρου.

Απέναντι σε μια παίκτρια που προερχόταν από 3 συνεχόμενες νίκες στα προκριματικά, που δεν είχε τίποτα να χάσει και που ήταν και λίγο-πολύ άγνωστη στους περισσότερους, η Σάκκαρη τα πήγε εξαιρετικά καλά και κατάφερε να την "εξουδετερώσει" μέσα σε 71 λεπτά.

Παρότι αιφνιδιάστηκε και υπέστη break νωρίς στο ματς, μένοντας πίσω με 2-3, η Μαρία γρήγορα επανήλθε, βρήκε ρυθμό και κυριάρχησε στο court, για να κερδίσει τα 10 από τα 11 τελευταία games του αγώνα και να φτάσει χωρίς να απειληθεί στην πρόκριση.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει μια εκ των Arantxa Rus και Yue Yuan, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως απέσυρε τη συμμετοχή της η Ekaterina Alexandrova, πιθανή της αντίπαλη στον 3ο γύρο, με τη Renata Zarazua να παίρνει τη θέση της ως lucky loser. Αυτό σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπίσει seeded παίκτρια στους πρώτους 3 γύρους η Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots