ATP
Στο Top 20 ο Tabilo - σταθερός στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς

 
Στο Top 20 ο Tabilo - σταθερός στο Νο.11 ο Τσιτσιπάς
© Quality Sport Images/Mallorca Championships
tennisnews team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 9:48

Ο Alejandro Tabilo κέρδισε 5 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο career high και για τον Jack Draper. Χωρίς αλλαγές στο Top 10, στο Νο.11 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Δεν άλλαξε κάτι σήμερα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, με τον Jannik Sinner να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα και τον Novak Djokovic να διατηρείται στο Νο.2.

Στο Νο.3 είναι ο Carlos Alcaraz και στο Νο.4 ο Alexander Zverev. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev. Σε μακρινή απόσταση είναι πίσω του ο Andrey Rublev στο Νο.6, ενώ στο Νο.7 βρίσκεται ο Hubert Hurkacz και στο Νο.8 ο Casper Ruud. O Alex De Minaur βρίσκεται στο Νο.9 και στο Νο.10 ο Grigor Dimitrov.

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.11, συνεχίζοντας να απέχει μόνο 5 βαθμούς από το Top 10 και τον Dimitrov. Στο Νο.12 ανέβηκε ο Taylor Fritz, που μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ίστμπουρν κέρδισε μια θέση και έγινε ξανά το Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας στο Νο.13 τον Tommy Paul.

Ο πρωταθλητής του άλλου τουρνουά της εβδομάδας, αυτό της Μαγιόρκας, Alejandro Tabilo, άφησε πίσω του 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 20. Έγινε το Νο.1 της Χιλής, ενώ είναι και η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια που δυο Χιλιανοί βρίσκονται στο Top 20, αφού στο Νο.20 είναι ο Nicolas Jarry (το 2005 ήταν οι Fernando Gonzalez και Nicolas Massu).

Μια θέση κέρδισε ο Jack Draper, που βελτίωσε το career high του στο Νο.28 του κόσμου, ενώ 7 θέσεις κέρδισε ο Gael Monfils, που ανέβηκε στο Νο.33. Μια θέση κέρδισε o Flavio Cobolli, που επίσης έκανε νέο career high στο Νο.48. Τέλος, νέο προσωπικό ρεκόρ και για τον 20χρονο Giovanni Mpetshi Perricard, που κέρδισε επίσης μια θέση, στο Νο.59.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots