WTA
Κέρδισε 17 θέσεις η Shnaider

 
Κέρδισε 17 θέσεις η Shnaider
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 - 10:55

Την πρώτη της είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε η 20χρονη Diana Shnaider, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Bad Homburg. Άνοδος και για την Daria Kasatkina, παρέμεινε εντός του Top 10 η Μαρία Σάκκαρη.

Η Diana Shnaider ήταν η πρωταγωνίστρια στο Bad Homburg της Γερμανίας, όπου κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της, 1ο σε 500άρι, για να κερδίσει 17 θέσεις και να βρεθεί από το Νο.47 στο Νο.30 του κόσμου. Κατά 17 θέσεις βελτίωσε και το προηγούμενο career high της η 20χρονη Ρωσίδα.

Η άλλη πρωταθλήτρια της εβδομάδας, η Daria Kasatkina, η οποία κέρδισε τον τίτλο στο Ίστμπουρν, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12 του κόσμου. Δυο θέσεις κέρδισε και η Emma Navarro, η οποία σκαρφάλωσε στο Νο.17 και ισοφάρισε το career high της.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στο Top 10, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στην κορυφή και την Coco Gauff σε μακρινή απόσταση στο Νο.2, έχοντας στην πλάτη της -αλλά κοντά της- την Aryna Sabalenka. Στο Νο.4 βρίσκεται η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula.

Η Marketa Vondrousova ακολουθεί στο Νο.6, η Jasmine Paolini στο Νο.7 και η Qinwen Zheng στο Νο.8 Στο Νο.9 διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη και το Top 10 συμπληρώνει η Ons Jabeur.

Σε άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές, η Donna Vekic κέρδισε 12 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.37, ενώ την πρώτη της είσοδο στο Top 50 έκανε η Viktoriya Tomova, η οποία κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.48.

Τέλος, στο Top 100 επέστρεψαν Caroline Wozniacki και Paula Badosa. H Wozniacki κέρδισε 21 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.91, ενώ η Badosa κέρδισε 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.93.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots