WTA
Wozniacki: "Το tour πρέπει να κάνει περισσότερα για τις μητέρες"

 
Wozniacki: "Το tour πρέπει να κάνει περισσότερα για τις μητέρες"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 14:47

Η Caroline Wozniacki, η οποία αφοσιώθηκε στην οικογένεια, έκανε δυο παιδιά κι έπειτα επέστρεψε στο επαγγελματικό τένις, μίλησε για το πως η WTA χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τις μητέρες του tour. 

Η Wozniacki έκανε ένα διάλειμμα 3,5 ετών περίπου, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2023, στο οποίο σταμάτησε το τένις και αφοσιώθηκε στην οικογένεια. Στο διάστημα αυτό πέρασε και δυο εγκυμοσύνες, δίνοντας ζωή στην κόρη της, Olivia, τον Ιούνιο του 2021, και στον γιο της, James, τον Οκτώβριο του 2022.

Ήταν μόλις 29 ετών όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η Δανέζα τενίστρια, η οποία αποφάσισε να επιστρέψει στο τένις το περσινό καλοκαίρι.

"Τα τουρνουά στ' αλήθεια με έχουν αγκαλιάσει από τότε που επέστρεψα με τα παιδιά μου. Πιστεύω όμως πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για τις γυναίκες που επιστρέφουν μετά από άδεια μητρότητας", είπε η Wozniacki.

Και πρόσθεσε: "Είναι ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο, γιατί προφανώς υπάρχουν περισσότερες παίκτριες σήμερα που θέλουν να επιστρέψουν μετά από γέννα, αλλά δεν είναι το ίδιο από το να επιστρέφουν από έναν τραυματισμό. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στο σώμα σου και χρειάζεται να δίνεται ο χρόνος στις γυναίκες να νιώσουν έτοιμες να επιστρέψουν και να αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο."

Να σημειωθεί πως το 2019 η WTA άλλαξε τον κανονισμό του protected ranking, συμπεριλαμβάνοντας και τις νέες μητέρες, οι οποίες μπορούν έκτοτε να χρησιμοποιούν το "special ranking" τους έως και 3 χρόνια μετά τη γέννα. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία πρόβλεψη για οικονομική στήριξη στις μητέρες του tour, ένα ζήτημα για το οποίο έχουν μιλήσει δυο άλλες μητέρες του tour, η Victoria Azarenka και η Naomi Osaka.

Μπορεί οι παίκτριες αυτού του επιπέδου να συνεχίζουν να έχουν παθητικό εισόδημα, αλλά και πολλά χρήματα στην άκρη προφανώς, ωστόσο είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τις παίκτριες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη και δεν μπορούν να διατηρήσουν χορηγίες αν δεν παίζουν, ενώ μπορεί ακόμα και να μην έχουν χορηγίες ενώ παίζουν και να εξασφαλίζουν τα προς το ζην αποκλειστικά από τα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots