WTA
Raducanu: "Είχα καταπιεστικούς γονείς - ο πατέρας μου με ανάγκασε να παίξω τένις"

 
Raducanu: "Είχα καταπιεστικούς γονείς - ο πατέρας μου με ανάγκασε να παίξω τένις"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 - 10:51

Η Emma Raducanu μίλησε για πρώτη φορά για την πίεση που της ασκούσαν οι γονείς της όταν ήταν μικρή και δεν της άρεσε τόσο το τένις.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε για τους Times, η Emma Raducanu μίλησε για τους καταπιεστικούς γονείς της, είπε ότι αν ήταν στο χέρι της πιθανότατα δεν θα συνέχιζε το τένις σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ωστόσο δεν φαίνεται να τους κρατάει κακία, αφού σε έναν βαθμό τους κατανοεί τώρα που μεγάλωσε.

"Όταν ήμουν μικρή, ο πατέρας μου με ανάγκασε να παίξω τένις. Εμένα δεν μου άρεσε τόσο, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια και ήμουν καλύτερη, το τένις άρχισε να γίνεται προτεραιότητα στη ζωή μου, έτσι άρχισε να με πιέζει για να γίνω καλύτερη. Οι γονείς μου πάντα ήταν καταπιεστικοί, πάντα από πάνω μου, ειδικά όταν ήμουν μικρή. Τώρα είμαστε σε διαφορετική φάση, μου λένε απλά τη γνώμη τους, τι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για μένα. Κατάλαβαν πως όσο πιο πολύ με πιέζουν, τόσο περισσότερο αντιδραστική θα είμαι", είπε η Raducanu, η οποία κατάφερε να γίνει η μοναδική παίκτρια που κατέκτησε Grand Slam τίτλο ως qualifier, στο US Open το 2021, στα 18 της μάλιστα χρόνια.

"Οι γονείς μου πήγαιναν επίσης κόντρα στους συντρόφους μου, θεωρούσαν ότι εξαιτίας τους αφήνσω πίσω τις προπονήσεις μου. Όταν ήμουν νεότερη, δεν με άφηναν καν να βγαίνω με τις φίλες μου", πρόσθεσε.

Αναγνωρίζει πάντως πως δεν ήθελαν το κακό της και δεν τους κρατάει κακία, δικαιολογώντας τους μάλιστα όσον αφορά το αποτέλεσμα: "Έχω γνωρίσει πολύ καλά παιδιά όταν έπαιζα στα juniors, που είχαν πολύ γλουκούς γονείς, που όταν έχαναν τους έλεγαν ότι δεν πειράζει και τέτοια. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν παίζουν πλέον τένις, οπότε μπορώ να καταλάβω τους γονείς μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots