ATP
Federer: "Υπάρχει πολλή δουλειά για έναν τενίστα που ο κόσμος δεν βλέπει"

 
Federer: "Υπάρχει πολλή δουλειά για έναν τενίστα που ο κόσμος δεν βλέπει"
tn team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 10:12

Σε μια νέα συνέντευξή του, ο Roger Federer αναφέρθηκε στα... αρνητικά της ζωής του επαγγελματία τενίστα, στη δουλειά και τις υποχρεώσεις που ο κόσμος δεν βλέπει, ενώ μίλησε ακόμα για το ντοκυμαντέρ του, τον Rafael Nadal και το γκολφ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Η συνταξιοδότηση πηγαίνει πολύ καλά. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα στην αρχή, αλλά ωραίο συναίσθημα. Στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου δεν περνούσα και τόσο καλά, οπότε ήταν μια ανακούφιση", είπε ο Federer στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε για το περιοδικό PEOPLE.

Ο Ελβετός θρύλος μίλησε για τα αρνητικά του επαγγέλματος, τις πολλές υποχρεώσεις που έχει ένα τενίστας και που δεν γνωρίζει ο κόσμος, εστιάζοντας στους ελέγχους ντόπινγκ: "Πολλά απ' αυτά που δεν βλέπετε σε έναν επαγγελματία τενίστα, είναι η δουλειά που ρίχνει. Υπάρχουν επίσης και οι υποχρεώσεις με τα media, αλλά και οι έλεγχοι ντόπινγκ. Πρέπει να είμαστε συνεχώς διαθέσιμοι για ελέγχους μια ώρα κάθε μέρα. Οπότε έπρεπε να είσαι ξύπνιος και να τους περιμένεις και όλη αυτή η ώρα ήταν χαμένη. Τώρα σκέφτομαι πως, επιτέλους, κανείς δεν πρόκειται να με σηκώσει στις 7 το πρωί για να με τεστάρει. Μικρά πράγματα σαν κι αυτά αν τα βάλεις μαζί γίνονται μεγάλα."

Μίλησε και για το "Federer: Twelve Final Days", το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Amazon Prime στις 20 Ιουνίου και πρόκειται για τις 12 τελευταίες ημέρες της καριέρας του, τις οποίες βιντεοσκοπούσε αρχικά για προσωπική χρήση, αλλά στη συνέχεια είδε ότι το υλικό ήταν πολύ καλό και άξιζε να γίνει ντοκυμαντερ.

"Στην αρχή το υλικό ήταν μόνο για τα παιδιά μου, φίλους και εμένα. Ίσως και για να ανεβάσω μερικά κλιπ στα social media. Γι' αυτό και είναι τόσο φυσικό όλο και χωρίς σενάριο."

Για το αν σκέφτεται κάποιο ντοκυμαντέρ που θα διηγείται ολόκληρη την ιστορία του: "Ακόμα δεν θέλω να κάνω ντοκυμαντέρ για όλη μου τη ζωή, οπότε οι 12 μέρες ήταν τέλειο."

Για τον Rafael Nadal, με τον οποίο συνεχίζει να έχει πολλές επαφές μέχρι και σήμερα: "Είδα τον Rafa στο σπίτι του τον Ιανουάριο. Είναι νέος μπαμπάς και τα πηγαίνει καταπληκτικά."

Τέλος, για το νέο του χόμπι: "Έχω ξεκινήσει να παίζω γκολφ και μαζί μου μαθαίνουν και η Mirka και τα παιδιά. Είναι δύσκολο άθλημα (γέλια)."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots