ATP
Federer: "Δεν σεβάστηκα τον Djokovic όσο έπρεπε - είναι παρεξηγημένος"

 
Federer: "Δεν σεβάστηκα τον Djokovic όσο έπρεπε - είναι παρεξηγημένος"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 - 21:03

Ο Roger Federer αποκαλύπτει μέσα από το ντοκυμαντέρ του που θα κυκλοφορήσει σύντομα, πως υποτίμησε τον Novak Djokovic στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ενώ θεωρεί πως είναι παρεξηγημένος από πολύ κόσμο, εξαιτίας και της εικόνας που έχει δημιουργηθεί μέσα από τα media.

"Τον αντιμετώπισα για πρώτη φορά στο Monte-Carlo το 2006 και όταν βγήκα στο γήπεδο σκέφτηκα: 'Ναι, οκ!' Αν και υπήρχε κάποια προσδοκία γύρω απ' αυτόν, εγώ δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος. Δε νομίζω ότι έδωσα στον Novak τον σεβασμό που του άξιζε, εξαιτίας των λαθών στην τεχνική του.

Θεωρούσα πως είχε ακραίο κράτημα στο forehand και το backhand του, που δεν ήταν τόσο ομαλό όσο τώρα. Αλλά μετά το διόρθωσε και έγινε ένα απίστευτο 'τέρας' στο γήπεδο", διηγείται ο Federer, σε απόσπασμα του ντοκυμαντέρ του "Federer: Twelve Final Days", το οποίο θα κυκλοφορήσει και επίσημα από το Amazon Prime στις 20 Ιουνίου.

Ο Ελβετός αναφέρθηκε και στην στάση των φιλάθλων του τένις προς τον Djokovic, με τους αναρίθμητους θαυμαστές του να φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στο γεγονός ότι ο Σέρβος δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

"Στην αρχή οι θαυμαστές μου δεν τον συμπάθησαν, γιατί θεώρησαν ίσως ότι ήταν πιο χαριτωμένος, πιο χαλαρός. Τότε ο Novak έδειξε έναν έντονο χαρακτήρα και μια απίστευτη επιθυμία να τα κερδίσει όλα, με οποιοδήποτε κόστος", σχολίασε σχετικά.

Τέλος, όσο για τη στάση που κράτησε ένα ευρύ κοινό σε όλη την καριέρα του Nole, o Federer τον χαρακτήρισε παρεξηγημένο: "Έχει παρεξηγηθεί λίγο. Τον κοιτάζω πέρα από το πρίσμα των ΜΜΕ και βλέπω τι είδος ανθρώπος είναι. Αν κοιτάξετε πέρα από το παιχνίδι, ποιος πραγματικά είναι; ποιες είναι οι αξίες του; Ξέρω πολύ καλά ότι νοιάζεται πολύ για την οικογένειά του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots