ATP
Αύξησε τη διαφορά ο Sinner - στο Νο.2 ο Djokovic

 
Αύξησε τη διαφορά ο Sinner - στο Νο.2 ο Djokovic
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 - 10:49

O Jannik Sinner αύξησε τη διαφορά του στο Νο.1 του κόσμου, με τον Novak Djokovic να προσπερνά τον Carlos Alcaraz στο Νο.2. Παρέμεινε στο Νο.11 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νέο career high για τον Hubert Hurkacz.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Χάλε, ο Jannik Sinner κέρδισε 410 καθαρούς βαθμούς και αύξησε τη διαφορά του στο Νο.1 του κόσμου, στους 1.530 βαθμούς.

Στο Νο.2 δεν βρίσκεται ο Alcaraz, αλλά ο Djokovic, ο οποίος προσπέρασε τον Ισπανό. Στο Νο.4 διατηρείται ο Alexander Zverev και στο Νο.5 ο Daniil Medvedev. Σε απόσταση 2.000 βαθμών βρίσκεται πίσω τους ο Andrey Rublev, με τον Hubert Hurkacz να κερδίζει 2 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.7, κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ.

Στο Νο.8 έμεινε ο Casper Ruud, ενώ στο Νο.9 έπεσε ο Alex De Minaur. Το Top 10 συμπληρώνει ο Grigor Dimitrov, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να υπολείπεται μόλις 5 βαθμών του Βούλγαρου και να μένει στο Νο.11.

Μια θέση κέρδισε ο Tommy Paul, πρωταθλητής στο Queen's, που ισοφάρισε το career high του στο Νο.12. Δυο παίκτες έκαναν νέα career high στο Top 20, με τον Sebastian Baez να κερδίζει μια θέση στο Νο.18 και τον Sebastian Korda να κερδίζει 3 θέσεις στο Νο.20.

Νέο career high έκανε και ο Jack Draper, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29. Νέο ατομικό ρεκόρ και για τον Zhizhen Zhang, που άφησε πίσω του 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.33. Τέλος, νέο career high και για τον 20χρονο Giovanni Mpetshi Perricard, που κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.59.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots