Djokovic: "Δεν θα παίξω στο Wimbledon αν δεν είμαι σε θέση να διεκδικήσω τον τίτλο"

 
Djokovic: "Δεν θα παίξω στο Wimbledon αν δεν είμαι σε θέση να διεκδικήσω τον τίτλο"
© AELTC
tennisnews team Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 - 9:33

Ο Novak Djokovic μίλησε στους δημοσιογράφους από το Λονδίνο και είπε ότι θα παίξει στο Wimbledon μόνο αν νιώσει ότι έχει καλές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, διαφορετικά θα δώσει τη θέση του σε κάποιον άλλον παίκτη.

"Η αλήθεια είναι πως δεν με εκπλήσσει που είμαι εδώ, το σχέδιο μου εξαρχής ήταν να έρθω και να παίξω στο Wimbledon και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω. Αυτή τη στιγμή κάνω προπονήσεις, θέλω να δω πως θα πάει και είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως θα παίξω στο τουρνουά μόνο αν θεωρώ ότι θα είμαι σε κατάσταση να φτάσω μακριά και να διεκδικήσω τον τίτλο", είπε o Djokovic, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο το απόγευμα της Κυριακής.

Ούτε 3 εβδομάδες δεν πέρασαν απ' όταν έκανε την εγχείρηση στο γόνατό του ο 37χρονος Σέρβος, ο οποίος δούλεψε πολύ σκληρά για να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γινόταν στις προπονήσεις.

"Δεν μπορώ να σας δώσω πολλές λεπτομέρειες για το γόνατό μου, αλλά μπορώ να σας πω ότι πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Η αποθεραπεία πάει καλά, κάθε μέρα βλέπω βελτίωση και κάθε πρωί που σηκώνομαι είμαι και λίγο καλύτερα. Αυτό είναι και που μου δίνει ελπίδα και κίνητρο για να συνεχίσω μπροστά. Ακόμα έχω μπροστά μου μια εβδομάδα για να προετοιμαστώ, πιστεύω πως μπορώ να κάνω ό,τι χρειάζεται. Θα δώσω το καλύτερό μου, αυτό είναι σίγουρο, αλλά χρειάζεται να γνωρίζω σε τι κατάσταση θα είμαι για να είμαι στην κλήρωση."

Για την τελική του απόφαση για το Wimbledon, είπε: "Δεν έχω έρθει μέχρι εδώ για να παίξω σε 1-2 γύρους. Θα αγωνιστώ μόνο αν νιώθω τη σιγουριά που χρειάζομαι. Θα το πάω μέρα με τη μέρα, θα δω πως θα αισθάνομαι και αν δεν μπορώ να αγωνιστώ στο φουλ, τότε θα δώσω σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να παίξει. Θα παίξω μόνο αν νιώσω ότι είμαι σε θέση να φτάσω μακριά και να διεκδικήσω τον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα βρισκόμουν εδώ αν δεν είχα την έγκριση των γιατρών μου."

Σε αντίθεση πάντως με τους Nadal και Murray, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή να είναι η τελευταία σεζόν του Djokovic: "Δεν ήρθα για να παίξω μόνο έναν αγώνα, ούτε όμως σκοπεύω να αποσυρθώ και να είναι το τελευταίο μου Wimbledon, αυτό είναι μακριά από την πραγματικότητα. Θέλω να συνεχίσω. Αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική εξαιτίας του τραυματισμού που είχα στο Παρίσι, ήμουν άτυχος, είναι η πρώτη φορά που είχα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και καλυτερεύω μέρα με τη μέρα, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μαζί με την ομάδα μου. Αυτές τις δυο τελευταίες εβδομάδες αφιέρωσα πολλές ώρες στην αποθεραπεία, δούλεψα πολλές περισσότερες ώρες απ' ότι αν δεν είχα τραυματιστεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots