Murray: "Δουλεύω όλο το 24ωρο, θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή"

 
Murray: "Δουλεύω όλο το 24ωρο, θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή"
© AELTC
tn team Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 - 15:09

Παρά τα όσα δημοσίευσε η Telegraph σχετικά με τον Andy Murray και το ότι δεν θα παίξει στο Wimbledon, o Βρετανός έκανε δηλώσεις στην Guardian, λέγοντας πως δουλεύει όλο το 24ωρο για να προετοιμάσει το σώμα του εγκαίρως και θα προσπαθήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στο βρετανικό Grand Slam.

"Ο ρυθμός με τον οποίο βελτιώνομαι τώρα, αν συνεχίσει έτσι τις επόμενες 72-96 ώρες θα κάνει τεράστια διαφορά. Είναι περίπλοκο και το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο το γεγονός ότι θέλω να παίξω στο Wimbledon μια ακόμα φορά. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία να παίξω στο τουρνουά και ξέρω πως πολύς κόσμος δεν θεωρεί σωστό να αποσύρω τη συμμετοχή μου την τελευταία στιγμή, παρόλο που αυτό συμβαίνει συνέχεια στο tour", είπε ο Murray, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά, έως και την τελευταία στιγμή.

"Δεν θα αποσύρω τη συμμετοχή μου πριν από την κλήρωση της Παρασκευής. Θα περιμένω μέχρι το τέλος για να δω αν θα μπορέσω να είμαι έτοιμος και νομίζω ότι το έχω κερδίσει αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είμαι 100% έτοιμος να παίξω ή αν θα υπάρχει 0% πιθανότητα να παίξω. Αυτή είναι η κατάσταση."

Είναι πάντως πολύ πιθανό ο Murray να κατεβεί μόνο στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του, Jamie: "Θα έλεγα πως το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι να μην μπορώ να παίξω στα μονά, αλλά κάνω αποθεραπεία 24 ώρες το 24ωρο για να προσπαθήσω να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να παίξω εκεί."

Θυμίζουμε πως στο Queen's ο Murray εγκατέλειψε τον αγώνα του με τον Jordan Thompson από το 1ο σετ, λόγω ενοχλήσεων που είχε χαμηλά στην πλάτη. Το μόνο που θέλει, είναι να αποχαιρετήσει το τένις σε ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά, με τους δικούς του όρους.

"Ξέρω πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο από το πως θα κλείσω την καριέρα μου, αλλά λόγω των όσων έχω δώσει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα τουλάχιστον να παίξω έναν κανονικό αγώνα, όπου θα είμαι ανταγωνιστικός, όχι αυτό που έγινε στο Queen's. Επομένως, αν δεν μπορέσω να παίξω στο Wimbledon και δεν αναρρώσω αρκετά γρήγορα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να πω ότι δεν θα προσπαθήσω να παίξω κάπου αλλού. Όμως αν είμαι σε θέση να παίξω στο Wimbledon και αν μπορέσω να παίξω και στους Ολυμπιακούς, πιθανότατα αυτά θα είναι τα τελευταία μου τουρνουά."

Το ιδανικότερο πάντως και αυτό που ήθελε ο Βρετανός, ήταν να έχει μια γεμάτη και καλή σεζόν στο γρασίδι: "Μακάρι να μπορούσα να πάω στο Wimbledon με μια κατάλληλη σεζόν στο γρασίδι και με καλή προετοιμασία. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να προετοιμαστώ για το Wimbledon με χειρότερο τρόπο. Αλλά ίσως αυτό ήταν γραφτό να συμβεί για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots