ATP
Nadal: "Το πιο σημαντικό είναι το πως θα σε θυμούνται" (vid)

 
Nadal: "Το πιο σημαντικό είναι το πως θα σε θυμούνται" (vid)
© Rafa Nadal Academy by Movistar
tennisnews team Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 9:55

Στον λόγο του στη φετινή τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ακαδημίας του, ο Rafael Nadal μίλησε για τη συζήτηση που είχε με τον Roger Federer πριν λίγους μήνες και εξήγησε ότι το πιο σημαντικό είναι το τι θα αφήσεις πίσω σου ως άνθρωπος.

Ο Nadal είχε συμμετέχει μαζί με τον Federer στην καμπάνια της Louis Vitton σε ένα χιονισμένο τοπίο στους Δολομίτες της Ιταλίας και εκεί είχαν μιλήσει και οι δυο για το πως θέλουν να τους θυμάται ο κόσμος, τόσο ο κόσμος που συναντούν στο tour, όσο και οι φίλαθλοι. Είχαν συμφωνήσει, στο ότι σημασία έχει να μείνουν στο μυαλό των ανθρώπων για την αξία τους ως άνθρωποι και όχι ως αθλητές.

Ο Nadal μίλησε πρόσφατα στην τελετή αποφοίτησης της Rafa Nadal Academy για τους 52 σπουδαστές που ολοκλήρωσαν φέτος το ακαδημαϊκό πρόγραμμα και ανέφερε αυτή την κουβέντα με τον Ελβετό, που εκτός από μεγάλος του αντίπαλος στο court, είναι και καλός του φίλος. 

"Λίγους μήνες πριν είχα την ευκαιρία να πάω στους Δολομίτες της Ιταλίας μαζί με τον φίλο και αντίπαλό μου, Roger Federer. Εκεί στα βουνά, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, για μια λέξη που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική: την κληρονομιά.

Και εγώ και ο Roger συμφωνήσαμε σε κάτι που πιστεύουμε πως είναι το πιο σημαντικό. Πώς θέλουμε να μας θυμάται ο κόσμος σε λίγα χρόνια; Τι θέλουμε να σκέφτονται για εμάς οι μελλοντικές γενιές; Και οι δυο ήμασταν πολύ σίγουροι στις απαντήσεις μας. Είναι υπέροχο που έχουμε πετύχει όλα αυτά, τους τίτλους και τα ρεκόρ, αλλά όσο περνούν τα χρόνια θα βρεθεί κάποιος καλύτερος που θα τα ξεπεράσει.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι το πως σε θυμάται ο κόσμος. Και εγώ και ο Roger συμφωνήσαμε πως θέλουμε να μας έχουν στο μυαλό τους σαν δυο καλούς ανθρώπους. Ζούμε σε μια κοινωνία που αναδεικνύει το 'τι' και το 'τώρα' πάνω απ' όλα. Θα ήθελα όμως να τονίσω τη σημασία του 'πως'. Όταν είστε στο πανεπιστήμιο ή στο γήπεδο, αναρωτηθείτε πως θα θέλατε να σας θυμούνται οι συμμαθητές σας. Οι καθηγητές σας; Οι φίλοι σας; Θα μπορούσα να σας πω να προσπαθήσετε να γίνεται επιρροές για το περιβάλλον σας, αλλά προτιμώ τον όρο ηγέτες. Οι άνθρωποι γύρω σας πρέπει να σας βλέπουν σαν κάποιον που θέλει να μοιάζει, λόγω των αξιών του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots