ATP
Θα παίξει στο Bastad πριν από τους Ολυμπιακούς ο Nadal

 
Θα παίξει στο Bastad πριν από τους Ολυμπιακούς ο Nadal
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 15:51

Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ανακοίνωσε ο Rafael Nadal, ο οποίος θα αγωνιστεί στο 250άρι του Bastad πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον David Ferrer, o Rafael Nadal θα αγωνιστεί σε μονά και διπλά (με τον Carlos Alcaraz) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και γι' αυτό το λόγο δεν θα παίξει στο Wimbledon, αφού οι Ολυμπιακοί φέτος θα γίνουν στο χώμα και το Roland Garros.

O κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων ανακοίνωσε και ο ίδιος σήμερα την απόφασή του να "θυσιάσει" το Wimbledon για τους Ολυμπιακούς, μέσω μιας δημοσίευσης στα social media.

"Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μου στο Roland Garros, ρωτήθηκα για το καλοκαιρινό μου πρόγραμμα και από τότε συνεχίζω να προπονούμαι στο χώμα. Ανακοινώθηκε χθες πως θα συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στους τελευταίους μου Ολυμπιακούς", έγραψε στη σχετική δημοσίευση ο Ισπανός.

Και συνέχισε: "Έχοντας αυτόν τον στόχο, πιστεύουμε πως το καλύτερο θα είναι να μην αλλάξω επιφάνειες και να συνεχίσω να παίζω στο χώμα μέχρι τότε. Γι' αυτό το λόγο δεν θα αγωνιστώ στο Wimbledon φέτος. Είμαι λυπημένος που δεν θα μπορέσω να βιώσω την υπέροχη ατμόσφαιρα σ' αυτό το εκπληκτικό event που είναι για πάντα στην καρδιά μου και να είμαι κοντά στους Βρετανούς φαν, που πάντα μου έδιναν τη στήριξή τους. Θα μου λείψετε όλοι."

Τέλος, ο Rafa ανακοίνωσε και τη συμμετοχή του στο 250άρι του Bastad: "Για να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παίξω στο τουρνουά του Bastad στη Σουηδία. Ένα τουρνουά που έχω ξαναπαίξει παλιότερα στην καριέρα μου και είχα περάσει πολύ καλά εντός και εκτός γηπέδου. Ανυπομονώ να σας δω εκεί."

Το 250άρι του Bastad θα γίνει την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου, ενώ οι Ολυμπιακοί ξεκινούν στις 27 Ιουλίου. Ενδιαφέρον έχει η επιλογή του Rafa να μην πάει στο Αμβούργο, που είναι 500άρι και γίνεται την ίδια εβδομάδα, όπου θα πάνε οι περισσότεροι παίκτες από το Top 10. Δεδομένου ότι δεν είναι seeded ακόμα στα τουρνουά, με αυτή την επιλογή δείχνει ότι θέλει να εξασφαλίσει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, πριν επιστρέψει στο Παρίσι, όπου θυμίζουμε είχε την ατυχία πριν λίγες εβδομάδες να ολοκληρώσει από τον 1ο γύρο την παρουσία του στο Roland Garros, αφού έπαιξε με τον φιναλίστ Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots