Έτσι κανόνισαν να παίξουν μαζί Nadal και Alcaraz

 
Έτσι κανόνισαν να παίξουν μαζί Nadal και Alcaraz
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 10:11

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι η συνεργασία του Rafael Nadal με τον Carlos Alcaraz στο διπλό. Ο Rafa αποκάλυψε πως έγινε το "κονέ" και γεννήθηκε αυτή η ιδέα.

Η ιδέα υπήρχε στο τραπέζι από καιρό, άλλωστε ήταν κάτι που οι Ισπανοί δημοσιογράφοι άρχισαν να γράφουν και να ρωτάνε τον Alcaraz από καιρό πριν - όταν ακόμα ο Nadal απουσίαζε από το tour - με τον Rafa να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη γαλλική "L' Equipe" πως επισημοποιήθηκε με μεσολαβητή τον David Ferrer.

"Δεν ξέραμε ακόμα αν θα ήμουν σε θέση να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήξερα αν θα μπορώ να παίξω. Οπότε ο David μου είπε: 'αν νιώθεις καλά, ο Carlos θα ήθελε να παίξει διπλά μαζί σου. Θα το ήθελες και συ;' Φυσικά μου άρεσε πολύ η ιδέα, δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερο παρτενέρ στο πλευρό μου", είπε ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, που έχει κερδίσει δυο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το ένα ήταν στο διπλό με τον Marc Lopez, το 2016 στο Ρίο.

Καθόλου τυχαίος βέβαια δεν ήταν και ο ρόλος του Ferrer, αφού είναι ο captain της ισπανικής ολυμπιακής ομάδας του τένις για το 2024 στο Παρίσι.

Έτσι, Nadal και Alcaraz αναμένεται να σχηματίσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο για την Ισπανία στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, που θα γίνουν στο Roland Garros, εκεί όπου ο Rafa έχει κερδίσει 14 φορές και εκεί όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής φέτος ο Carlos!

Είναι πιθανό να παίξουν διπλό και στο 250άρι του Bastad δυο εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς, αφού ο Nadal έχει πει στο παρελθόν πως θα ήθελε να το κάνει, ώστε να μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και να κάνουν μια πρόβα τζενεράλε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots