ATP
O Draper "εκθρόνισε" τον Alcaraz και συνεχίζει το σερί του! (vids)

 
O Draper "εκθρόνισε" τον Alcaraz και συνεχίζει το σερί του! (vids)
© BOSS OPEN
tennisnews team Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 17:17

O Jack Draper έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, εκθρονίζοντας από το Queen's τον Carlos Alcaraz και φτάνοντας στην 7η διαδοχική νίκη του!

O φορμαρισμένος Βρετανός, που είναι μόλις 22 ετών, υποχρέωσε τον Alcaraz στην πρώτη του ήττα στο γρασίδι από το 2022, κερδίζοντας τον πρωταθλητή του Queen's και του Wimbledon με 7-6 (3), 6-3!

Σαφώς πιο έτοιμος στην grass-court season, o Draper έκανε ένα εξαιρετικό ματς και δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του. Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point, με τον Draper να κάνει ένα άψογο tie-break και να το κερδίζει με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Βρετανός έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης, πήρε ένα προβάδισμα με 4-2 και κατάφερε να σώσει και το break point που είχε ο Alcaraz για την απάντηση - με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, φτάνοντας έτσι στο 5-2.

Λίγο έλειψε να τελειώσει το ματς με νέο break o Draper, που είχε διπλό match point στο 2-5, 15-40, αλλά ο Alcaraz έμεινε όρθιος κρατώντας το σερβίς του για το 3-5. Στο επόμενο game πάντως ο 22χρονος "σφράγισε" τη νίκη στο δικό του σερβίς, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Draper, που προέρχεται από την κατάκτηση του 1ου τίτλου της καριέρας του, στο 250άρι της Στουτγκάρδης. Αυτός ο τίτλος τον έκανε και Νο.1 της Μεγάλης Βρετανίας, ανεβάζοντάς τον στο Νο.31 του κόσμου.

Στα προημιτελικά του Queen's Championships, o Draper, ο οποίος έχει αναθαρρύνει και τις ελπίδες των Βρετανών για έναν τίτλο, θα παίξει με τον Tommy Paul. Νωρίτερα ο Αμερικανός κέρδισε τον Alejandro Tabilo με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots