ATP
Musetti και Paul στον τελικό του Queen's (vid)

 
Musetti και Paul στον τελικό του Queen's (vid)
© Sascha Feuster / BOSS OPEN
tn team Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 19:55

O Lorenzo Musetti και ο Tommy Paul θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο ιστορικό τουρνουά του Queen's, στον αυριανό τελικό.

Ο Musetti επικράτησε του Jordan Thompson με 6-3, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο γρασίδι.

Ήταν καλύτερος στο 3ο σετ ο Ιταλός και το πιστοποίησε αυτό και με ένα break στο 8ο game (5-3), έχοντας κι άλλες ευκαιρίες νωρίτερα για να "σπάσει" το σερβίς του Αυστραλού.

Θα παίξει στον 3ο τελικό της καριέρας του, μετά τους 2 τελικούς που είχε το 2022, στο 500άρι του Αμβούργου και στο 250άρι της Νάπολης, που τους είχε κερδίσει και τους δυο. Επίσης τώρα θα έχει και έναν τελικό σε κάθε επιφάνεια, αφού το Αμβούργο ήταν στο χώμα και η Νάπολη σε hardcourt.

Απέναντί του θα έχει τον Tommy Paul, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Sebastian Korda με 6-4, 7-6 (2).

Συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις ο Paul, που είχε αποκλείσει και τον φορμαρισμένο Jack Draper στα προημιτελικά. Σήμερα προηγήθηκε και στα 2 σετ με 3-0, αλλά ο Korda βρήκε απάντηση και στις δυο περιπτώσεις.

Στο 1ο σετ ο Paul έκανε νέο break στο τέλος για να το κατακτήσει με 6-4, ενώ το 2ο σετ το έκλεισε στο tie-break, όπου ήταν άψογος και απώλεσε μόλις έναν πόντο.

Ο Paul προκρίθηκε στον 6ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-3). Στο γρασίδι θα είναι ο 2ος τελικός του, μετά το Ίστμπουρν πέρσι, όπου ήταν φιναλίστ. Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 3ος τελικός του, μετά τα δυο 250άρια στην πατρίδα του, στο Ντάλας και το Delray Beach, όπου ήταν πρωταθλητής και φιναλίστ αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots