ATP
Nadal: "Μετά τους Ολυμπιακούς θα πάρω αποφάσεις"

 
Nadal: "Μετά τους Ολυμπιακούς θα πάρω αποφάσεις"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 16:44

Ο Rafael Nadal μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, την ατυχία του να παίξει με τον Alexander Zverev στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, την επιθυμία του να συνεχίσει να παίζει τουρνουά και το τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει μετά τους Ολυμπιακούς.

Ο Nadal μίλησε πρόσφατα στη γαλλική L' Equipe, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρεοτοιμασία του για το Roland Garros, τις ατυχίες που αντιμετώπισε εκεί, τα πολύ δύσκολα 2 τελευταία χρόνια, αλλά και το μέλλον.

Για την ατυχία να αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev στον 1ο γύρο του Roland Garros: "Όταν είδα την κλήρωση δεν σκέφτηκα ότι ήταν αδύνατο, αλλά ήξερα ότι ήταν δύσκολο. Έφτασα στο Παρίσι με αμφιβολίες εξαιτίας της ήττας μου στη Ρώμη που ήταν καταστροφική. Την ίδια στιγμή ήξερα ότι ήταν διαφορετικά από τη Ρώμη και ότι ήμουν καλύτερα προετοιμασμένος. Από εκεί κι έπειτα όμως, όλα πήγαν ανάποδα: η κλήρωση, οι συνθήκες του αγώνα με κλειστή την οροφή. Ο Zverev είναι μεγάλος παίκτης, έφτασε μέχρι τον τελικό. Θα χρειαζόμουν έναν χειρότερο Zverev από αυτόν που είχα απέναντί μου. Από τη δική μου μεριά, έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες μου, που μπορούσαν να αλλάξουν το ματς, αλλά δεν το έκανα. Τα συναισθήματα ήταν έντονα, όπως πάντα όταν μπαίνω σ' αυτό το γήπεδο. Είναι δύσκολο να το περιγράψω."

Για το αφιέρωμα στην καριέρα του από το Roland Garros, που τελικά δεν έγινε: "Στην αρχή δέχτηκα, αλλά την τελευταία στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν το ήθελα. Θα ήταν επίπονο για μένα αν ανακοίνωνα ότι ήταν το τελευταίο μου Roland Garros και δεν μου έδινα καμία ευκαιρία να προετοιμαστώ ξανά για να επιστρέψω. Το αφιέρωμα ας γίνει όταν θα έχω αποσυρθεί και θα έρθω εδώ ως πρώην τενίστας."

Για την κατάστασή του πριν το Roland Garros: "Έφτασα πολύ νωρίς στο Παρίσι για να προπονηθώ, κάτι που χρειαζόμουν. Όταν βγαίνεις από μια περίπλοκη περίοδο, το Roland Garros σου δίνει επιπλέον ενέργεια. Η εβδομάδα προπονήσεων που είχα ήταν φανταστική. Φυσικά πάνω απ' όλα είναι τα αποτελέσματα, αλλά εγώ δεν δίνω σημασία σε άλλα πράγματα παρά μόνο στο να το περνάω καλά παίζοντας τένις και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Η εβδομάδα που είχα πριν από το Roland Garros, ιδανικά θα ήθελα να την είχα πριν από το Monte-Carlo. Αν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσα να ονειρευτώ πολύ διαφορετικά."

Για τη δύσκολη περίοδο και την εξέλιξη που είχε τις τελευταίες εβδομάδες τις χωμάτινης σεζόν: "Τα δυο τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, είχα πολλά προβλήματα, πάνω απ' όλα με την εγχείρηση στο ισχίο αλλά και το πρόβλημα στους κοιλιακούς αργότερα και βεβαίως μην ξεχνάμε και τον τραυματισμό στην Αυστραλία. Δεν ήμουν σε θέση να προπονηθώ για πολύ καιρό, αλλά τελευταία κατάφερα και είχα μια θετική εξέλιξη. Έφτασα στο Roland Garros και αυτή ήταν πιθανότατα η καλύτερη στιγμή μου στην τελευταία διετία."

Για το μέλλον και το αν τελικά θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του αυτή τη σεζόν: "Τις τελευταίες εβδομάδες έχω τη διάθεση να το εξερευνήσω λίγο παραπάνω, να δω τι μπορεί να συμβεί. Μπορώ να απολαμβάνω ξανά το τένις και θέλω να δω αν θα μπορέσω να διατηρηθώ σ' αυτή την κατάσταση, ή αν ήταν απλά μια ευχάριστη παρένθεση. Θέλω να δω πως θα αισθάνομαι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από εκεί και πέρα θα πάρω και τις αντίστοιχες αποφάσεις. Θα το κάνω με ηρεμία και με την ικανοποίηση ότι θα τα έχω δώσει όλα. Όταν πρέπει να πάρω μια απόφαση, θα την πάρω χωρίς προβλήματα. Πάντα έλεγα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου σεζόν, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, αφού στο τέλος της ημέρας ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots