Μένει εκτός Ολυμπιακών η Sabalenka

 
Μένει εκτός Ολυμπιακών η Sabalenka
© Philippe Montigny / FFT
tn team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 - 15:33

H Aryna Sabalenka ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι για τους τενίστες είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και συν τοις άλλοις θα φιλοξενηθούν και στο Roland Garros, δηλαδή στο χώμα, ενώ οι παίκτες θα έχουν μόλις τελειώσει τη σεζόν στο χορτάρι.

Κι αν για κάποιους οι Ολυμπιακοί αποτελούν τον βασικό στόχο της χρονιάς, για κάποιους άλλους υπάρχουν και σημαντικότερες προτεραιότητες. Στους τελευταίους ανήκει και η Aryna Sabalenka, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να μην αγωνιστεί στο Παρίσι.

"Δεν θα παίξω στους Ολυμπιακούς, εξαιτίας των κανονισμών της WTA για τα υποχρεωτικά τουρνουά. Θα πρέπει να θυσιάσω κάτι και δυστυχώς αυτό είναι οι Ολυμπιακοί. Σε αυτή τη φάση της καριέρας μου και με όλες τις δυσκολίες που είχα τους προηγούμενους μήνες, νιώθω ότι πρέπει να φροντίσω την υγεία μου. Το πρόγραμμα είναι υπερβολικό και πήρα την απόφαση να φροντίσω την υγεία μου", εξήγησε η Sabalenka στις δηλώσεις που έκανε στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται για να ξεκινήσει τη σεζόν της στο γρασίδι.

Να σημειωθεί πως για τη Sabalenka η απόφαση να μην πάει στους Ολυμπιακούς ενδεχομένως να ήταν και πιο εύκολη, αφού ούτως ή άλλως δεν θα είχε δικαίωμα να εκπροσωπήσει την αποκλεισμένη Λευκορωσία και θα αγωνιζόταν ως ανεξάρτητη.

Στους Ολυμπιακούς δεν θα αγωνιστεί ούτε η πολύ καλή φίλη της, Paula Badosa, αλλά ούτε και η Emma Raducanu, η οποία είχε δικαίωμα να πάρει wild card ως πρωταθλήτρια Grand Slam τα 4 τελευταία χρόνια, αλλά την αρνήθηκε. Εκτός έμειναν και οι δυο Ρώσοι, Andrey Rublev και Karen Khachanov, που είχαν κερδίσει μετάλλιο στο Τόκιο πριν 3 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots