ATP
Με το... αριστερό ο Rublev (vid)

 
Με το... αριστερό ο Rublev (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 14:53

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε η σεζόν στο γρασίδι για τον Andrey Rublev, που έχασε τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Χάλε από τον Marcos Giron.

Ο Rublev υπέστη την ήττα από τον Giron με 6-4, 7-6 (5) και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Χάλε και το TERRA Wortmann Open.

Ο 30χρονος Αμερικανός, Νο.53 στον κόσμο, ο οποίος έπαιξε και την προηγούμενη εβδομάδα στο γρασίδι και τη Στουτγκάρδη, όπου κέρδισε μάλιστα τον Andy Murray, μπήκε δυνατά στο ματς και έκανε break από νωρίς για να προηγηθεί με 4-2 στο 1ο σετ.

Κράτησε το προβάδισμα αυτό έως το τέλος του σετ, ενώ έκανε break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1. Ο Rublev ισοφάρισε σε 3-3 και ισορρόπησε το σετ, ωστόσο στο tie-break δεν μπόρεσε να το ανατρέψει, με τον Giron να είναι καλύτερος και να φτάνει σε τετραπλό match point στο 6-2, για να αξιοποιήσει την 4η ευκαιρία του.

Ο Giron θα περιμένει την αναμέτρηση του Matteo Berrettini με τον Alex Michelsen για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο 500άρι της Γερμανίας.

Στο μεταξύ, ο προερχόμενος από τα προκριματικά James Duckworth έκανε έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα, απέκλεισε τον ανερχόμενο Joao Fonseca με 6-4, 6-4 και θα παίξει με τον Hubert Hurkacz στον 2ο γύρο. Θυμίζουμε πως ο Πολωνός κέρδισε χθες τον Flavio Cobolli με 7-5, 7-6 (2).

Τέλος, ο Arthur Fils επικράτησε του Tomas Machac με 6-4, 6-4 και θα παίξει στους "16" με τον Dominik Koepfer, που χθες απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots