ATP
Άνοιξε λογαριασμό και στο χορτάρι ο Sinner (vids)

 
Άνοιξε λογαριασμό και στο χορτάρι ο Sinner (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 17:01

Τον 4ο τίτλο του στη φετινή σεζόν και 1ο καριέρας στο γρασίδι κατέκτησε ο Jannik Sinner, ο οποίος κέρδισε και τον Hubert Hurkacz στο Χάλε και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Terra Wortmann Open.

Ήταν το πρώτο του τουρνουά στη grass-court season, αλλά και το πρώτο του τουρνουά ως Νο.1 του κόσμου για τον Sinner, που δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη εβδομάδα στο Χάλε της Γερμανίας.

Στον τελικό του Terra Wortmann Open, ο 22χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του Hurkacz με 7-6 (8), 7-6 (2) και ολοκλήρωσε την πολύ επιτυχημένη του έναρξη στο χορτάρι, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στην επιφάνεια. Έγινε μόλις ο 8ος τενίστας στην ιστορία, που κερδίζει το 1ο του τουρνουά ως Νο.1.

Με 10 άσους ολοκλήρωσε τον τελικό ο Sinner - 13 είχε ο Hurkacz - κερδίζοντας τους 44 από τους 47 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Και ο Hurkacz, που είχε γενικά εξαιρετική εβδομάδα, ήταν πολύ δυνατός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει break στον τελικό, με τον Sinner να σβήνει το μοναδικό break point που αντιμετώπισε νωρίς στο ματς, στο 1-2, 30-40 του 1ου σετ.

Ο Hurkacz από την πλευρά του χρειάστηκε να επέμβει 3 φορές, μια στο ξεκίνημα του ματς και δυο στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά και εκείνος αντιμετώπισε επιτυχώς όλα τα εις βάρος του break points.

Το πρώτο tie-break ήταν πολύ αμφίρροπο, με τον Sinner να καταφέρνει τελικά να το κερδίσει στο 3ο του set point με 10-8, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε σβήσει και ένα set point του Hurkacz. Τόσο πάντως τα 2 δικά του χαμένα set points, όσο και το χαμένο set point του Πολωνού, ήταν σε αντίπαλο σερβίς.

Το 2ο σετ επίσης οδηγήθηκε σε tie-break και αυτή τη φορά ο Sinner ήταν πολύ καλύτερος, για να το κατακτήσει εύκολα με 7-2 και να κλειδώσει τη νίκη σε 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Sinner έχασε σετ στα 3 πρώτα του παιχνίδια στο τουρνουά και στα δυο από αυτά βρέθηκε και πίσω με σετ, από τους Fabian Marozsan και Jan-Lennard Struff. Και στα 3 ωστόσο βγήκε νικητής και δεν είχε απειληθεί άμεσα με αποκλεισμό, για να μπει στα ημιτελικά, όπου είχε την πρώτη του straight-sets νίκη, εις βάρος του Zhizhen Zhang.

Προκρίθηκε στον 1ο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά στο γρασίδι και τον συνδύασε με άλλη μια straight-sets νίκη, για να κατακτήσει τον 1ο τίτλο του στην επιφάνεια.

Από πέρσι έδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και στο χορτάρι ο Ιταλός, που είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon. Τη φετινή σεζόν είναι παντού εκπληκτικός και αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 38 νίκες σε 41 αναμετρήσεις στο 2024 (38-3), ενώ σήμερα κατέκτησε τον 4ο φετινό του τίτλο, μετά το Australian Open, το 1000άρι του Μαϊάμι και το 500άρι του Ρότερνταμ.

Συνολικά ήταν ο 14ος τίτλος της καριέρας του, βελτιώνοντας το εξαιρετικό του ρεκόρ σε τελικούς στο 14-4 νίκες. Με τη νέα επιτυχία του θα αυξήσει και την απόστασή του στο Νο.1 του κόσμου, αφού θα προσθέσει στη συγκομιδή του 410 βαθμούς, ενώ ο Carlos Alcaraz θα έχει απώλεια 450 βαθμών και θα χάσει τη θέση του από τον Novak Djokovic, που θα περάσει στο Νο.2. Τους Sinner και Djokovic θα χωρίζουν αύριο 1.530 βαθμοί, με τον Σέρβο - όπως φυσικά και ο υπερασπιστής του τίτλου Alcaraz - να έχει περισσότερους βαθμούς να υπερασπιστεί στο Wimbledon από τον Ιταλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots