ATP
"Επιβίωσε" από τον Struff ο Sinner (vid)

 
"Επιβίωσε" από τον Struff ο Sinner (vid)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 20:46

O Jan-Lennard Struff έσβησε τα 16 από τα 18 break points που αντιμετώπισε και οδήγησε τον Jannik Sinner στο tie-break του 3ου σετ, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ωστόσο έφυγε με τη νίκη από την OWL Arena και συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο στο Χάλε.

Μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά, ο Struff έβαλε δύσκολα και στον Sinner, ο 22χρονος Ιταλός ωστόσο ανταπεξήλθε στην πρόκληση και πήρε τελικά τη νίκη με 6-2, 6-7 (1), 7-6 (3), μαζί και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Terra Wortmann Open.

16 χαμένα break points είχε ο Sinner, ο οποίος "έσπασε" διαδοχικές φορές τον Struff στο 1ο σετ, το κατέκτησε με το άνετο 6-2 και ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με τον Ιταλό να χάνει 4 ευκαιρίες για να κάνει break και στο 2ο σετ, 3 απ' αυτές συνεχόμενες στο 2-3, 0-40, με τον Struff να αντέχει και τελικά να "κλέβει" το σετ στο tie-break, όπου ο Sinner πήρε μόνο έναν πόντο.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 3ο σετ, με τον Struff να επιστρέφει ξανά από το 0-40 και να σβήνει 5 break points μόνο στο 1ο game, καθώς και 2 ακόμα στο 9ο, στο 4-4, 15-40. Στο μεσοδιάστημα είχε και την ευκαιρία του να κάνει το break ο Γερμανός, με τον Sinner να ανταπεξέρχεται στο μοναδικό break point του αντιπάλου του στο 6ο game και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, αυτή τη φορά όμως ο Sinner φρόντισε να είναι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει την πολύ δύσκολη νίκη του έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα.

Ο Sinner, ο οποίος δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικό στο γρασίδι στο παρελθόν, θα αντιμετωπίσει στον αυριανό ημιτελικό έναν εκ των Zhizhen Zhang και Christopher Eubanks.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots