ATP
Εκτός Χάλε ο Τσιτσιπάς, "στοπ" από τον Struff (vids)

 
Εκτός Χάλε ο Τσιτσιπάς, "στοπ" από τον Struff (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 20:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε για μια ακόμα φορά απέναντι στον Jan-Lennard Struff, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-0 σετ σε 67 μόλις λεπτά και αποχαιρέτησε νωρίς το Χάλε.

Δεν θα γίνει ο προημιτελικός με τον Jannik Sinner για τον Τσιτσιπά, που για μια ακόμα φορά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Struff, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-4.

Δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός ο Τσιτσιπάς σήμερα, με τον Struff να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 8 άσους, 26/31 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς και κανένα break point εναντίον του, κάνοντας στην ουσία άψογο ματς από τη γραμμή του σερβίς.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις, με τον Struff να φτάνει δυο φορές στο break, μια σε κάθε σετ, για να πάρει μια καθαρή και πολύ γρήγορη νίκη.

 

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Struff επί του Τσιτσιπά, σε 8 αναμετρήσεις. Παραδοσιακά δυσκολεύει τον Στέφανο ο Γερμανός, ο οποίος είχε προηγηθεί και σετ στην αναμέτρησή τους στη Ρώμη, με τον Στέφανο πάντως να παίρνει τη νίκη σε εκείνη την περίπτωση.

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει και μια αρνητική παράδοση με το Χάλε, όπου ποτέ δεν έχει καταφέρει να μπει στα προημιτελικά. Σε 4 παρουσίες στο τουρνουά της Γερμανίας έχει 4 νίκες και 4 ήττες, ολοκληρώνοντας και στις 4 την πορεία του στη φάση των "16".

Την επόμενη εβδομάδα θα δώσει κάποια ακόμα δυνατά τεστ σε φιλικές αναμετρήσεις στο Boodles o Τσιτσιπάς, που δεν θα παίξει σε άλλο επίσημο τουρνουά στο χορτάρι πριν από το Wimbledon (1-13 Ιουλίου).

Ο Struff θα συνεχίσει την προσπάθειά του στα προημιτελικά του Χάλε, όπου θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Jannik Sinner. Θυμίζουμε πως ο Ιταλός δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Fabian Marozsan στα 3 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots