ATP
Πέρασε τη δοκιμασία ο Sinner - περιμένει Τσιτσιπά (vids)

 
Πέρασε τη δοκιμασία ο Sinner - περιμένει Τσιτσιπά (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 17:12

O Jannik Sinner χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά πέρασε τη δοκιμασία του Fabian Marozsan και έκλεισε μια θέση στους προημιτελικούς του Χάλε, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου επικράτησε του Marozsan με 6-4, 6-7 (4), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Terra Wortmann Open στο Χάλε.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά στο οποίο ο 22χρονος Ιταλός παίζει ως Νο.1 του κόσμου, αλλά και το πρώτο του τουρνουά στο χορτάρι στη χρονιά, πηγαίνοντάς τα εξαιρετικά μέχρι στιγμής.

Θα μπορούσε να πάρει και στα 2 σετ τη νίκη σήμερα, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει break στο τέλος του 2ου σετ, όταν είχε διπλό break point στο 5-5, 15-40. Ο Μarozsan έμεινε ζωντανός, κράτησε το σερβίς του και τελικά κέρδισε αυτό το σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και επικράτησε με 7-4.

Ο Sinner ωστόσο δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στο 3ο σετ. Προηγήθηκε με 3-0 και με 5-1, με τον Marozsan να παίρνει πίσω το ένα break και να μειώνει σε 5-3, σβήνοντας και 2 match points στο 8ο game. Δεν πτοήθηκε ο πρωταθλητής του Australian Open, που με love service game διαμόρφωσε το τελικό 6-3 και έκλεισε το ματς σε 2 ώρες και 16 λεπτά.

Ο Sinner θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Jan-Lennard Struff, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα προημιτελικά του Χάλε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots